3 entry daha
  • halihazirda "fantazi"ye girmeden isiktan hizli hareket etmenin tek aklibasinda yolu gibi goruluyor. geri kalan tum yontemler, egri uzay-zaman cizgisi uzerinde duz kestirme yollar bulma ve bu yollarin sizi goturecegi yere odaklanmis durumda. yani bir anlamda belirsizlik tasirlar ve bu belirsizlik icinde rastgelelik ihtiva ederler.

    oysa warp drive, rastgelelik haricinde bir yon ve hedef belirleme imkani sunmasi acisindan klasik yolculugun dogalligini ve mantikliligini da beraberinde getiriyor. yine, yapilabilirlik acisindan teorinin elverdigi diger kuramlardan daha saglam bir temele oturmasi ve "tercih" edilir niteliginin bulunmasi, uzerinde calisilabilir ve anlasilabilir bir sistem olmasini da sagliyor.

    elbette warp drive, su an ve yakin gelecekte beklentileri karsilayabilecek bir teorik altyapiya sahip degil. henuz bir hayal olmasina ragmen, yapilabilirlik ve islevsellik anlaminda diger "hizli" yolculuk alternatifleri karsisinda sadece bir adim önde duruyor. hepsi bundan ibaret fakat, olasiliklar irdelendiginde karsimiza cikan en "uzerinde calismaya deger" sistem olmasi, uzun vadede onu tercih edilebilir kilan yontem yapiyor.

    yine, bugunku fizik bilgimizin uzerine kuruldugu genel gorelik ve kuantum teorisi tarafindan da "budur" denmese bile "dislanmiyor" olusu, yapilabilirlik yonunde gelecek icin bir umut ihtiva ediyor...
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap