15 entry daha
  • evde yapmak isteyenlere şahane bir tarifle geliyorum;

    brisketimizi alıyoruz. (genelde kasaplarda mevcut ancak son zamanlarda büyük migros'lar ve macrocenter'larda da bulmak mümkün) tuz, karabiber ve az biraz zeytinyağı ile güzelce her yerini marine ederek fırın poşetinin içerisine yerleştiriyoruz. ben ekstra lezzet vermesi için fırın poşetinin içine bir parça da tereyağı koyuyorum. fırının fan modunda, 170 derecede 3.5 saat pişiriyoruz.

    son yarım saat içerisinde birkaç kez pişme oranını kontrol edebilirsiniz, ben orta pişmiş sevdiğim için bu süre benim için yeterli oluyor. muhtemelen az pişmiş için 3, çok pişmiş için de 4 saat yeterli olacaktır. ama çok pişirmenizi tavsiye etmem, çünkü marinasyon dahil hiçbir şeyin tadını iyi alamayabilirsiniz. eti çok fazla pişirdikçe, suyunu ve yağını kaybettiği için tadı yavanlaşmaya başlıyor.

    çıkardıktan sonra 10 dakika dışarıda dinlendirip, dilimleyerek servis edebilirsiniz. hem inanılmaz yumuşak, hem de dilimledikçe görüntüsü ve kokusuyla sizi mest eden harika bir yemek oluyor. yanına yancı olarak fırınlanmış sebze ya da baby patates yapabilirsiniz. arkadaşlarınız sizin mutfak skill'inizi bu tarif sonrasında var olandan 5x fazla zannedebilirler.*
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap