16303 entry daha
  • uzun süredir tatmadığım bir rahatlık hissiyle doluyum sözlük. her on dakikada bir aklıma geldikçe, başardın farkında mısın diyorum sürekli kendime, sonra inanamıyorum ve salak gibi daha birkaç gün önce elime yabancılar dairesinde aldığım oturma izni kağıdını açıp açıp bakıyorum. evet diyorum ya yazıyor işte, adın var, vizenin süresi, niteliği dahi yazıyor gerçek oğlum işte diyorum. beş yıl be sözlük, beş yıldır bunun için çalışıyorum. olay türkiye’den göçmekten ziyade hayatta uğruna en çok emek verdiğim hedefe ulaşmış olmanın verdiği zafer hissi zira ben zaten iki buçuk yıldır yüksek lisans sebebiyle almanya’dayım ve türkiye'den de siktir olup gitmedim. usul usul göçtüm. sadece öğrenci vizesiyle buraya gelmenin, yerleşip artık hayatını burada özgürce sürdürmek anlamına gelmediğini çok iyi biliyordum. bu sebeple, okuldan sonra bir iş bulup nitelikli çalışan vizesini alana kadar ben göçtüm artık demek istemedim. ancak geçtiğimiz günlerde nitelikli işçi oturumumu almamdan ötürü artık ayaklarım yere daha sağlam basıyor, iş yerinde sorun yaşamadığım sürece güvende olduğumu hissediyorum. oysa ki öğrencilik, işçi olmaktan farklı olarak, burada uzun süreli bir düzen kurabilmek değil bu hakkı elde edebilme süreci olduğundan ve ileriki yazılarda paylaşacağım ekstra zorluklardan ötürü bana hep diken üstünde hissettirdi.

    burada da çok ciddi sistemsel ve toplumsal sorunlar ne yazık ki gerçekten mevcut. burası süper veya on numara değil, türkiye zaten hiç değil. ama en azından burada dünyanın önümde açıldığını hissediyorum, türkiye’de yaşayarak asla gerçekleştiremeyeceğim hayallerim şu an benim için bir plan ve çalışma meselesi durumunda. ancak tabi ki hemen değil. artık göçtüğüme göre, benim için dinlenme ve geldiğim noktanın tadını çıkartma zamanı.

    buradaki iki buçuk yıl içerisindeki tecrübelerimi sizlerle (bkz: almanya) başlığı altına yazacağım yazılarla uzun uzun paylaşacağım. bu yazının sonunu da ona göre editlerim.

    üniversite düzeni ve rutini hakkında bilgi verdiğim girdi: #123538505
6393 entry daha
hesabın var mı? giriş yap