8491 entry daha
  • platformunda satış yapanlar açısından "kargo" operasyonlarında iyileştirme yapması gereken e-pazaryeri.

    normalde farklı kargo firmaları ile gönderim yaptığımız ürünleri "hadi bu sefer de kargo hizmetini kendilerinden alalım da görelim süreç ve fiyat nasıl işliyor?" diyerek, göndereceğimiz ürün için kendilerinden kargo hizmeti aldık. etiketini filan basarak, kargonun (mng kargo - kargo firmasını seçme hakkı vermiyordu, otomatik olarak bu firma çıktı) yolunu tuttuk. ancak, kargo şubesine ulaştığımızda, yetkili arkadaş "bu kod bize ait değil yurtiçi kargo'ya ait" diyerek işlemin muhtemelen olmayacağını ama yine de sistem üzerinde deneyeceğini beyan etti.

    sistem ise kendilerine maalesef izin vermedi. yani kargoyu veremedik. sonrasındaysa, ürünle beraber yurtiçi kargo'nun yolunu tutarak, onlardan da bilgi almak istedik. şubedeki yetkiliye durumu anlattığımızda, kendilerinin amazon ile çalıştığını ancak elimizde bulunan kodun yurtiçi kargo kodu olmadığını, daha önce de benzer şikayetlerle farklı kişilerin kendilerine geldiğini beyan etti. çözüm olarak ise amazon ile görüşmemizi veya farklı bir kod ile yeniden denememizi talep etti.

    o kadar vakti olmayan bizler ise kendi çalıştığımız firmaya giderek, kargomuzu teslim ettik. hatta amazon'un çıkardığı kargo bedelinden daha da düşük bir fiyat verdik.

    şimdi, amazon.com.tr'ye sunabileceğimiz iyileştirme önerileri şu şekilde olabilir;

    *etiketlerin .zpl formatında değil de mümkünse pdf formatında çıkması.
    *kargo firması seçim hakkı verilmesi. tek bir firmaya bağlı kalınması, şu dönemde, pek de akıllıca değil. hatta kolaygelsin ve agt'nin de sisteme entegre edilmesi.
    *kargo fiyatlarının daha uygun olması.
    *kargo kodu oluşturma ve bunların kargo firmaları ile doğru bir şekilde paylaşımının sağlanması.
    *kargoların adresten alınması için gerekli organizasyonun sağlanması.

    herkese iyi alışverişler dileğiyle...
9591 entry daha
hesabın var mı? giriş yap