12 entry daha
  • türk insanının define merakını da sonuna kadar sömürmeye azmetmiş dolandırıcılar. yanlış numaraya atılmış mesaj kisvesi altında potansiyel kurbana oltayı attıktan sonra olayların nasıl geliştiği ile ilgili güzel bir film çekilebilir. hayalgücü geniş bir sinemacı arkadaş senaryo yazma çalışmalarına başlayabilir.

    ama önce dolandırıcının birkaç hafta önce bana attığı mesaja bir bakalım;

    "slm alykum abi mehmt ben izmir de koyde ki ciftlik te bzim yaşli kari koca zeytinlik teki kaya nin altndan 908.adet sari sari tarhi parlar cikarmislar eger oldugn yerde bunlari bakitabilcegmz saglam byer olur sa bana msj at olurmu"

    mesajdaki türkçe fukaralığı tamamen dolandırıcıya aittir. gerçi o da kurulan tertibin parçası olabilir. cahil ve içimizden biri imajı oluşturma çabası yani.

    mesajı adım adım incelemek istedim;

    slm alykum abi (dini bütün bir din kardeşimiz)
    mehmt ben izmir de koyde ki ciftlik te (adı mehmet, köyde yaşıyor, bizden biri)
    bzim yaşli kari koca (kendini koruyamayacak ihtiyarlar)
    zeytinlik teki kaya nin altndan 908.adet sari sari tarhi parlar cikarmislar (çil çil altın, saysan sayamazsın himmet ağabey, hem de eski, arayanı soranı da olmaz)
    eger oldugn yerde bunlari bakitabilcegmz saglam byer olur sa bana msj at olurmu (ben bu işlerden pek anlamam, sen hem akıllısın hem çevren vardır, beni aradan çıkarıp defineye komple bile konabilirsin)

    böyle bir mesaja kanıp, defineye ortak olmak için hemen cevap yazan/geri arayan insan sayısının küçümsenmeyecek kadar çok olduğuna eminim.

    peşin edit: mesaj atıp benden bu mesajın geldiği numarayı istemeyin. adam dolandırıcı. daha nasıl anlatayım?
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap