• müslüm gürses'in önemli albümlerinden biri. dayımın oğlu bana hediye etmişti. o zaman ortaokuldaydım. albümün kapağında müslüm baba takım elbisesiyle ayakta duruyor, bana gülümsüyordu. elinde de dumanı tüten bir sigara vardı. odamdaki toshiba teybimde o kadar çok dinledim ki bu albümü, annem psikolojimi bozacağı gerekçesiyle kaseti dayıoğluna geri vermişti. beni tanıyanlar annemin bu hamle için çok geç kaldığını söylüyor. hey gidinin...

    albümde; usandım, kolay mı sandın, aldatılanlar, yıkıldım sevgilim, gitti, küllü harap, değmezmiş sana, o sen değilsin, şarkılar senin için (dinlemenizi isterim bu şarkıyı...) gibi güzide eserler vardır.

    albüme adını veren şarkının sözü müziği kazım birlik'e aittir. şarkının içeriğine ters gelecek bir müziği-düzenlemesi vardır. darbukalarla bağlamalar kol kola şenikli bir açılış yaparlar. sözler başladığı anda durum değişir yalnız:

    hiçbir zaman gülemezler
    inanıp da sevemezler
    muradına eremezler
    aldatılanlar aldatılanlar

    umut bağlar yarınlara
    hasret çeker mutluluğa
    mutluyum der soranlara
    aldatılanlar aldatılanlar

    boynu bükük gezerler
    binbir çileyi çekerler
    yine de candan severler
    aldatılanlar aldatılanlar .

    şarkının içinde bir gazel bölümü vardır. müslüm baba'nın çektiği bu gazelin anladığım tek kısmı "dost bağının bülbülüyüm" kısmıdır... şu anda tekrar dinliyorum yine anlayamadım tam olarak.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap