301 entry daha
  • 40 yıl inşaatçılık yapmış bir babanın evladı ve uzun süreler inşaatta çalışmış biri olarak birkaç kelam edeyim.

    inşaatta çalışan işçiler genelde gurbetçi veya mevsimlik çalışan insanlar. yani bu adamlar 5 6 ay çalışır diğer zamanlarda memleketine döner veya çalıştığı iş sona ermiştir. özellikle kış aylarında inşaatlar durma noktasına gelir ve işsiz kalırlar dolayısıyla. 10 ay 6 7 bin almış olsa bile, bir birikimi varsa 2-3 ayda tükenir. hele birde bizim çakal müteahhitler bir iki aylık yevmiyeyi de vermemek için 15 bin takla attığını hiç söylemeye gerek yok.

    diğer konu ise günümüzde teknolojik imkanlar artmış olsa da halen en ağır çalışma şartlarına sahip meslek grubudur. güneşin altında akşama kadar kalıp çakma veya demir bağlamanın ne demek olduğunu çalışan bilir. harç karma, beton dökme her ne kadar eskisi kadar yapılmıyor olsa bile 1 el arabası betonu taşımak birçok suserin günlük yaptığı tuhaf isimli antrenmanlardan daha fazla efor gerektirir.

    işin özetine gelirsek, iyi para diyorsanız o kadar yıl okumayıp inşaatta çalışsaydınız derim. ben daha inşaat işçiliği yapıp zengin olana denk gelmedim. genelde kendi yağında kavrulup giderler.
123 entry daha
hesabın var mı? giriş yap