aynı isimdeki diğer başlıklar:
644 entry daha
  • daha çok filmleriyle tanınmakla birlikte, aynı zamanda birçok albümü olan başarılı bir müzisyen, mükemmel bir fotoğrafçı ve sık sık sergiler açan sürrealist bir ressamdır.

    lynch, resme başlama serüvenini şöyle anlatır:
    "9. sınıftayken bir gün, kız arkadaşımın evinin ön bahçesinde bir çocukla tanıştım. çocuğun babası bir ressamdı ve ressam olmanın ne anlama geldiği hakkında daha fazla şey öğrendikçe, aniden ressam olmak istediğimi fark ettim. sinemaya hiç ilgim yoktu. bazen bir filme giderdim ama gerçekten sadece resim yapmak istiyordum."

    resim tutkusunun peşinde boston museum school ve pennsylvania güzel sanatlar akademisi'nde (pafa) resim eğitimi aldıktan sonra, sinema dünyasına girmeyi düşündüğü ilk an ise şöyle:
    "akademide, bir gece manzarası üzerinde çalışırken, karanlıkta görünen yeşil bitkilerle birlikte çok fazla siyah ton vardı. aniden bitkiler hareket etmeye başladı ve rüzgarla birlikte bitkilerden çıkan bir ses duydum. daha sonra bu deneyime takılıp kaldım ve filmin, resimleri hareket ettirmenin bir yolu olup olmadığını merak etmeye başladım."

    aslında 'hareketli resim' yapmaya karar vermesiyle başlayan olağanüstü başarılı yönetmenlik kariyeri boyunca resim yapmayı asla bırakmayan lynch'in eserlerinde francis bacon başta olmak üzere max ernst, marcel duchamp ve man ray'in sanatsal etkileri açıkça görülebilir.
    david lynch paintings and drawings
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap