61 entry daha
  • güzel oyundur hoş oyundur fakat bir türlü the last handmaiden'i kaldıramadığım oyundur. ulan evrendeki tek jedi benim iyilik için, doğruluk için canımı ortaya koyuyorum. normalde filmlerde bu adamlara hatunlar direk hasta olurken bana karşı bir abi gibi davranıyor arkadaş. oyunu çok kolay bir şekilde bitirmeme rağmen buna takıldım nedir yani bir el ele dolaşsak dantoine'de nar shadaa'da bir buse kondursa ebon hawk'ta hastası olmama rağmen yüz vermiyor. kendisine en asil duyguları besledim oysa ki. ayrıca bu oyuna direk 2'den başladığım için 1. si ile karşılaştırma yapamıyorum bulsam yaparım ama bulamıyorum da. ne pis oyunmuş arkadaş içimde ukte kaldı resmen.

    (bkz: yaredir sinede handmaiden)

    birinci oyunu oynadıktan sonra gelen edit(bolca spoiler içerir): lucas arts'ın gelmiş geçmiş yaptığı en iyi iş bu seri sanırım. jedi knight serisini de oynayıp sevdim ama bunlara benzemiyor hiç biri. kotor serisinde iki oyun arasındaki farkı şöyle açıklayabilirim; ilk oyunda çok karizmatik bir sith lordu var neredeyse darth vader'la yarışabilecek bir karizmaya sahip ama isimden kaybediyor. (bkz: darth malak)

    ikinci oyunda sith lordları'nın sadece şekline önem verilmiş bu yüzden hayatımda bu kadar kolpa sith lordu görmedim diyebilirim.(evet çok sith lordu gördüm tamam mı!) darth nihilus, darth fraya(aka kreia) bu kadar kolpa mı olur ulan ben ilk oyunun sonunda malak'la dövüşürken götüm çıkmıştı.(sonra yerine taktık) ama ikinci oyunda force'u öyle bir anlatmış ki "oğlum kesin ben force sensitive olucam bu gidişle" diyerek gaza getirmiştir.

    birinci oyunu önceden oynayanların bastila'nın eksikliğini hissettiğini sanıyorum ben ilk bu oyunu oynadığım için the last handmaiden'la yetindim ama sonra bastila'nın hastası oldum geceleri rüyalarıma giriyor birlikte galaksi kurtarıyoruz o derece. ama bu yüzden puan kırlmaz sanırım bu oyundan. kreia'yı da süpriz son falan yaparak yedirmeye çalışmışlar ama ben daha o awaken dediğinden beri kıllanıyordum sünepe cadıdan süpriz olmadı açıkçası. ama ilk oyunda öyle miydi "dur sen darth revan'sın bastilayla evlenemezsiniz" dediklerinde "hasiktir" demiştim. o an dark side'a dönmediysem başka hiç bir zaman döneyeceğimi anlamıştım( ki dönmedim zaten hatta malak'ı bile light side'a çekmeye çalıştım o derece meleğimsi bir insanım) ama ikinci oyunda dark side'ın çekiciliği anlatılmamış fazla herkese iyilik yaparak tıkır tıkır ilerledim hiç zorlanmadım. ilk oyunda agzına sıçtığımız taş üstünde taş bırakmadığımız sith akedemisine dönüşümüz, (tabi ben bunu bilmiyordum) gerçekten hoştu ayrıca ilk oyunda o mağranın sonundaki yere girmeye çalışınca "burada bir şey yok hacı sen geri dön en iyisi" demesine rağmen ikinci oyunda oraya girmek gerekiyor girmek içinse ya dark side'a batmış ya da light side'da bir yoda bir obi-wan olmuş gerekiyor. ki zaten bu çok kolaydı daha önceden belirttiğim gibi.

    sonuç olarak bu oyunlara on üzerinden puan vermem gerekirse birinciye: 9(çünkü bitiş video'su çok sikindirik olmuş sinirlendiğim için 10 puan vermedim)
    ikiciye de:7(kreia faciasi ve kolpa sithler yüzünden kırıyorum 2 puanını 1 puanı da last handmaiden'ı kaldırmak mümkün olmadığı için eğer başkası kaldırdıysa 1 puanı geriye vermem başka bir yeden kırarım misal atton benim göte niyetli gibi geldi ibne o yüzden kırabilirim) puan verirdim.
35 entry daha
hesabın var mı? giriş yap