37 entry daha
  • başlıkta hep yanlış veya eksik anlatılan şey.

    bir aktivite değildir, haftasonları yapılan bir şey de değildir, arkadaşlarla toplanıp mum ışığında kek yemek de değildir, bu bir hayat stilidir, yaşam felsefesidir, hayatınızın akışını ve odağını baştan sona kadar değiştirmek, bambaşka bir insan haline gelmek demektir.

    mum ışığı, kek, börek, huzur, orman, kamp, balık tutmak filan işin klişeleri. hygge'nin olayı bunlar değil. hygge'nin olayı hayatı yavaşlatmak ve ağır ağır sindire sindire yaşamaktır. evi milyon tane ıvır zıvır mobilyayla değil de sadece ihtiyacınız kadar olan mobilyayla doldurmaktır. her şeyi bir anda tüketmek değil yavaş yavaş tüketmektir. hayatta alınan her nefesten, her andan keyif duymaya çalışmak demektir.

    hygge maddiyata değil dostluklara, arkadaşlıklara, aileye önem vermek demektir. işyerinde mesaiye kalmamak, akşamları, haftasonları ve boş zamanları eş, dost ve aileyle anlamlı ve dolu dolu geçirmek demektir.

    hygge çalışmak için yaşamak değil yaşamak için çalışmak demektir. savruk yaşanmadığı için gereksiz borçlara girmemek, ayağını yorganına göre uzatmak, böylece köle gibi çalışmak yerine daha kararında çalışarak yaşamı idame ettirmeye devam etmek demektir. iskandinav ülkelerinde belli bir birikime ulaşıp borçları bitirince beyaz yaka işinden istifa edip kahve dükkanında part time çalışanların hayat stilidir mesela.

    en iyi araba benim olsun, en iyi eve ben sahip olayım, en iyi markaları ben giyeyim, en son telefonu ben alayım gibi şeylerle ömrünü heba etmek yerine olanla yetinmek ve mutlu olmaktır.

    sürekli her şeyden şikayet edip sızlanmak, sürekli mağdur edebiyatı kasmak yerine hayattaki en basit konulardan bile memnuniyet çıkartabilmektir. elim ayağım tutuyor, sağlığım yerinde, dostlarım yanımdaysa mutlu olabilirim diyebilmektir.

    bozulan şeyleri çöpe atıp yenisini almak yerine kolları sıvayıp tamir etmek demektir. kendi kendine yetebilmek demektir. sakinlik demektir, durgunluk demektir, kalp atışlarını yavaşlatmak demektir. bir yere giderken acelenin olmaması demektir. kendi iç sesini dinlemek demektir.

    hygge ayda yılda haftada bir gün yapılacak bir aktivite değildir. hayatınızı ve hayata bakışınızı baştan sona değiştirmek ve yepyeni bir insan haline gelmek demektir. insanın kendisini yeniden bulması ve sıfırdan keşfetmesidir.
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap