6 entry daha
  • migren tedavisinde geldiğim son noktadır kendisi. ilkin florak, yetmeyince cipralex, o da ağrılarımla başa çıkamayınca topamax kullanmaya başladım. migren tedavisinde antidepresanlardan en önemli farkı tansiyon hapı gibi bir eşlikçisinin olmaması. bu nedenle az terliyorsunuz, tek hap atmak psikolojik olarak daha rahat hissetmenizi sağlıyor. ama tabii sadece psikolojik, böbrekleri zorluyor, daha pekçok yan etkisi de var.

    açıkçası topamax migren ataklarını engellemekte tüm antidepresanlardan daha başarılı. zaten ben başladığım dönemde doktor bana bi çare diye ağladığımı hatırlarım, haftada üçten fazla atak geçiriyordum. ayrıca ağrı öncesi ve sonrası başın arkasında, omuzlarda oluşan uyuşmaları da jilet gibi kesiyor ilaç. ama asıl mucize migren atağının eşlikçisi bulantıları inanılmaz ölçüde azaltması.

    gelgelelim, antidepresanların pekçoğunda yaşadığınız kabına sığamama, mutluluk halleri, o dikkat dağınıklığının aksine, uyuşuk patates gibi birşey oluyorsunuz. hani evin kapısından dışarı atmasanız hatta yataktan çıkmasanız herşey mükemmel olacak. mutlu olmaya dahi hal bırakmıyor, öyle bir külfet.

    kısacası topamax, kullanımı migren tedavisinde ne kadar geciktirilebilirse o kadar iyi olan bir hap.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap