8853 entry daha
  • (bkz: #125566889)

    geçtiğimiz hafta israil'in durumundan bahsetmiştik. her yaş grubu için aşılı olanların hastalığa yakalanma oranı ile aşısızlarınki bire bir örtüşüyordu. aynı durumun bir sonraki hafta da devam ettiğini görüyoruz.

    görsel

    veriler şüpheye yer bırakmayacak kadar tutarlı. aşıların neden işe yaramayacağını daha önce anlatmıştım ama tekrar anlatayım.

    siz aşıyı geliştirmeye başlamadan önce dünya'da yaygın olan virüs varyantını örnek alıyorsunuz. aldığınız bu örnek için formulünüzü oluşturuyor ve deneylere başlıyorsunuz. normalde 3 yıl sürmesi gereken faz 3 aşamasını atlasanız bile faz 0, faz 1 ve faz 2 aşamaları, aşı adayınızın üretimi, dağıtımı ve nüfusun belli bir kısmına uygulanması bütün güvenlik önlemlerini bir kenara bıraksanız bile minimum 1 yıl sürüyor. hadi iyice abartalım ve 6 aya indirelim bu süreyi.

    sars-cov-2 virüsü 1.5 yılda dünya genelinde 4. dalgasına ulaştı. her bir dalga farklı bir varyanttır. ortalama bir varyantın bulaşmaya başlaması ve sönmesi arasında geçen süre her ülke özelinde yaklaşık 3 ila 6 ay arası sürmektedir. bu süre zarfında toplumun bu yeni varyant tarafından enfekte olabilecek (susceptible) kısmı virüsle karşılaşır, o varyant özelinde toplum bağışıklığı sağlanır ve salgın bir süreliğine sönüşe geçer. daha detaylı açıklaması için; (bkz: #122003087)

    yani bizim için muazzam önemli olan güvenlik önlemlerinin bir kenara bile bıraksak hiçbir aşı adayı virüse yetişemez. bu nedenle aylardır, sık mutasyona uğrayan solunum yolu hastalığının aşısı olmaz diyoruz. bunu dedik diye hem düz dünyacı ilan edildik, hem de bilim düşmanı. şimdi aşı firmaları çıkmış "delta varyantı için yeni formül geliştiriyoruz diyorlar." hani aşınız bütün varyantlara karşı etkiliydi? sen o formülü geliştirip insanlara uygulayana kadar ortada delta varyantı da kalmayacak zaten. bugün varlığından bile haberdar olmadığın bir başka mutasyon yaygın hale gelecek. geçtiğimiz ay uk'de yapılan bir çalışmada halkın %90'ından fazlasının sars-cov-2 virüsünün varyantları için aşıyla veya doğal yollarla antikor geliştirdiğini kanıtladı. daha buna t-hücre bağışıklığı dahil değil. siz hala nüfusun şu kadarını aşılarsak pandemi bitecek diye hayal kurmaya devam edin.

    https://www.ons.gov.uk/…ationdatafortheuk/7july2021

    aşılarla bu işin bitebileceğini sandığınız için bilim düşmanı olan asıl sizlersiniz. başından beri de sözde bilim adı altında (pseduoscince) kandırılıyorsunuz. %90 küsür işe yaradığı iddia edilen aşılar beni neden korumuyor diyeceğinize, koşa koşa 3. doz sırasına giriyor, aşı olmayacağını söyleyen kişileri düşman ilan ediyorsunuz. eğer uyanmazsanız yıl sonuna kadar da booster aşı sırasına gireceksiniz. aşılar modern tıbbın en önemli silahlarından biridir. ancak bu silah her bakteri ve virüs için işe yaramaz. nasıl ki anibiyotik ile tedavi edebileceğiniz hastalıklar belliyse, aşı ile önleyebileceğiniz hastalıklar da bellidir. aksi uygulamalar sadece ticaridir. aynı grip aşılarında olduğu gibi. yapılan bu uygulamalar da sadece aşı gibi çok değerli bir silahın adını lekelemektedir.

    dünya tarihinde 1 seneden kısa sürede bırakın 4 dozu, 3 doz aşılanma gerektiren tek bir tane bile hastalık yoktur. aklınızla alay ediyorlar. yan etkileri bakımından tarihin en toksik aşıları olma unvanına 6 aydan kısa sürede erişen bu aşılardan peş peşe vurduruyorsunuz. aynanın karşısına geçin ve "ben ne yapıyorum?" diye kendinize bir sorun.

    https://www.youtube.com/watch?v=ll1u2lwrake

    sizin otorite hayranlığınız nedeniyle bütün dünya totaliter rejimler tarafından yönetilir hale geldi. hiçbir işe yaramadığı gibi, kısa dönemde bile ani ölüm dahil çok ciddi yan etkileri ortaya çıkan, daha deney aşamasını bile tamamlamamış, ruhsatsız aşılar; sözde demokrasinin, özgürlüğün beşiği olan ülkelerde ilaç firmalarının lobileriyle zorunlu hale getiriliyor. zorunlu yaptıkları aşıyı uygulamadan önce utanmadan bir şey olursa sorumluluk sizdedir diye bir de imza alıyorlar. aylar öncesinde yazdım, bugün verdiğiniz kararlar için kendinize lanet okuyacaksınız. kazanımı binlerce yıl süren temel insani hak ve hürriyetler elimizden uçup gidiyor. çok üzüleceksiniz...

    dipnot: lütfen bana "peki senin önerin ne o zaman?" diye sormayın. her sorunun bir çözümü olması gerekmiyor. sadece çözümü olmayan sorunlar için saçmalamayı bırakmamız kendi kendimize yarattığımız sorunları ortadan kaldırmak için fazlasıyla yeterli olacaktır.

    edit: @gonomon'un hatırlatmasıyla bir hatayı düzeltmekte yarar var. kuduz aşısı, virüsle temas eden kişilere 4 doz olarak uygulanıyor. çok farklı bir durum olsa da kimseyi yanlış bilgilendirmiş olmayayım.
6282 entry daha
hesabın var mı? giriş yap