10 entry daha
  • aldığım, oynadığım ve gayet eğlenceli ve başarılı bulduğum oyundur.

    serinin önceki oyunlarına göre yeni bir karakterle oynanıyor olması her ne kadar sadık dmc hayranlarını üzse de, nero da dante'nin çizgisinde ve oynaması zevkli bir karakter. ayrıca oyunun önemli bir kısmında dante'yi de yönetebiliyor olduğunuzu unutmayalım.

    hikaye çok başarılı. bilhassa oyunun başındaki neredeyse 8-10 dakika süren giriş videosunu seyrettikten sonra "aman ne oynıycam, film gibi oturup seyretsem keşke" diye düşünmemeniz zor. oyunun hemen başlarında dante ile ilgili ortaya çıkan gizemi çözme isteği bile insanı oyunu bitirmeye motive edebiliyor. sanırım japon bir çizgi filmi zaten olmasına rağmen, bütün oyunlar içerisinde en çok kendi filmine sahip olmayı hakkeden oyunlardan biri de devil may cry serisi.

    mekanlar ve müzikler harika. atmosferini bu kadar iyi veren oyun az bulunur. grafikler her ne kadar bir uncharted seviyesinde olmasa da, playstation 3'ün hakkını veriyor diye düşünüyorum. unutmadan, oyunu ilk oynayacağınız zaman, ps3'de neredeyse 25 dakika süren bir kurulum aşaması var. bu her ne kadar uzun olsa da, gerek kurulum esnasında eski dmc oyunlarının hikayesini anlatması, gerek çalan müzik ve gerek bu kurulum sayesinde oyunu oynarken ki yükleme zamanlarındaki hızın artması göz önüne alınınca çok da önemli bir bedel değil bence.

    kombo'lar yapılması çok zor değil, görüntüleri çok şık ve başarıyla yapabilirseniz çok tatmin edici. kombolardaki başarınıza göre puanlar alıyor ve yeteneklerinizi yükseltebiliyorsunuz. nero'nun kılıcı red queen'i ikide bir "şarj" etmek sıkıcı olabiliyorsa da, ilerleyen seviyelerde buna ihtiyaç duymayabilirsiniz de. negatif bir diğer nokta da nero'nun tabancası blue rose'un pek bir zayıf olması ve kullanmanın fazla bir anlamı olmaması.

    oyun normal seviyede çok zor değil. ancak level'ı arttırınca sanırım bayağı bir ustalık istiyor. en negatif yanlarından biri, aynı mekanları ve aynı canavarları her iki karakterle de oynamak zorunda kalmanız. bu tekrar yerine yeni bölümler konsa daha iyi olurmuş diye düşünüyorum. ayrıca oyunun nedense son zamanlarda oynadığım bütün oyunlar gibi "kısa" olduğunu da belirteyim.

    fazla düşünmeden eğlenmek ve aksiyon yaşamak isteyenler için piyasadaki şu an için en iyi oyunlardan biri devil may cry 4.
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap