19 entry daha
  • bir zamanlar sadece covid aşısı karşıtıydım. sonra tüm ailem ile birlikte aşımızı vurulduk. hala çekincelerim vardı. böyle de kendimi afişe edeyim çünkü dürüst davranmaya özen gösteriyorum.

    çevremde bu olay hakkında çok ciddi bildirimler var ve bazı gerizekalıların dediği gibi çevresel falan değil çünkü bu olay basit bir şey değil.

    ülkemiz erkeklerinin anlamasını beklemiyorum çünkü ekseriyeti cinsellik, kadın vb.. konularda o kadar cahil ki. kimisi kadınların regl olduğunu internetten öğreniyor o kadar diyim. burada iki tip salak var. ilki dalga geçen, ikincisi aşıya toz kundurmamak için kıçını yırtanlar...

    bir sorun olduğu belli ve bahanelerle geçiştirilemeyecek kadar ciddi. ben ve çevrem o kadar korktuk ki bunun aşıdan olduğunu düşünemedik. aklımıza türlü türlü şeyler geldi. ki hala testler yapılacak, muayene olacak vs... ama aşının bir etkisi olduğuna neredeyse eminim. tabi ki üstü kapatılacak, birtakım akılsızlar tarafından aşıya toz kundurulmayacak.

    zamanında sinovac olmayın çünkü tuzlu sudan beter dediğim için düzinelerce ve saatlerce tartıştığım insanlar var. plaquenile zararlı dediğim için bizzat kendisine doktor diyen insanlardan cahil diye laf yediğim oldu.

    en son diyeceğim şu ne bk yerseniz yiyin.

    edit : bu arada erkeğim. bayan diye mesaj atanlar var sakin. ee nerden biliyorsunculara da şunu diyim, bir insanın anası, bacısı, gardaşı, eşi olması anormal bir şey değil.

    edit : efendim bazıları böyle bir yan etkisi asla yokmuş, olsa deneklerde ortaya çıkarmış diyor. aşıyı vurulurken bile bu düzeni değiştirebileceğini diyor doktorlar ama ekşi ordinaryus ekibi reddediyor. amacım aşı karşıtlığı değil. artık aşımı vuruldum. karşı olsam ne faydası var. sadece yakınlarım için korktum. olay bu. zaten bu başlığa erkek olarak yazmamın sebebi de bu; sevdiklerim için endişelenmek.
344 entry daha
hesabın var mı? giriş yap