231 entry daha
  • şu ana kadar her seferinde anladım. her seferinde de kendimi "kuruntu yapıyorsun boşver, gereksiz kıskançlık yapma" diyerek ikna ettim. sonucunda bir başkası olduğunu hep öğrendim, doğru çıktı. sanıyorum 3 kere falan aldatılmışımdır. doğru zamanda bitiremeyip inşa edilen şeyi tamir etme, vefa, duygusallık gibi sebeplerden uzatmamdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

    insan iletişimi denen şey sadece dudaktan çıkan cümlelerle kurulmuyor. yanına oturduğunuzda önceden olan tavrıyla şimdi olan tavrı, sizinle önceden konuştuğu konular ve şimdi konuştuğu konular. önceden sizi eleştirme dozuyla şimdiki eleştirme dozu, ileriye dönük planlar yapıp, biz diye konuşurken artık bireysel düşünmeye başlaması bunların hepsi birer işaret. zaten "acaba başkası mı var?" sorusu aklınıza geliyorsa bildiniz! %90 başkası var evet.

    benim tavsiyem güçlü bir şekilde hissediyorsanız direkt gidip sorun. sonra neden sormadım diye pişman oluyorsunuz. duraksayıp şaibeli cevaplar veriyorsa da siktir edin gitsin. ömrü boyunca asla mutluluğu bulamayacak insanlar bunlar. sakın beni bir başkasına tercih etti gibi kendinize yüklenmeyin sorun sizde değil. içlerindeki bencillik ve kötülüğü bildikleri için zaten kimseye tam olarak ait de olamıyor bu insanlar. genelde de özgüvenleri düşük oluyor zaten, kendilerine saygısı olmadığı için o konuma düşmekte sakınca görmüyorlar. siz "biz" kavramına toz konduramazken, o yepyeni insanların ağzına sakız edebiliyor beraber kurduğunuz "biz" kavramını.

    intikam alacağım diye de kendinizi heba edip ona benzemeyin. iyi insan olmaya, aşka ve duyguya inanmaya devam edin. emin olun karşınıza çok güzel insanlar çıkıyor siz iyi niyetli olduktan sonra. ne kadar çabuk çıktığına gerçekten şaşırırsınız.
134 entry daha
hesabın var mı? giriş yap