1035 entry daha
  • yalnızsanız ve yolunuz gerçekten uzunsa (min. 500 km)

    1. yola çıkmadan önce bakım (baskı balata, yağ, su vs. sonra fren gitti, debriyaj bitti yok anam conta yandı diye ağlamayın)

    2. mümkün mertebe gece yola çıkmayın. yani hem ilk uzun yola çıkışınız hem de ilk defa gece çıkıyorsunuz. yani şöyle söyleyeyim geceleyin araba sürmek az çok tecrübe ister. bütün yol mekanikleri, sürüş teknikleri, araba içi kurallar vs değişir. siz önce bi gündüz sağsalim gidin. sonra gece de çıkarsınız.

    3. tatlı bir playlist

    4. mutlaka ama mutlaka 3 litre su( 1.5 + 1.5). nescafe, redbull, powerade vs. hangisini seviyorsanız işte o dalga dümenden mutlaka bir tane yanınızda bulundurun. hayat bu ne olacağı belli olmaz. ani bir esneme ile birlikte bir anda hayvan gibi uykunuz gelebilir ve o anda arabayı çekecek uygun bir yer de bulamayabilirsiniz. o ara enerji verecek bir şey bulunsun yanınızda. gerekirse yemeyin, içmeyin ama nemelazım dursun işte.

    5. ortalama 2, 2.5, hadi bilemedin max 3 saatte bir mola verin. mola süreniz sizin keyfinize ve zaman algınıza kalmış.

    6. mola yerinde öküz gibi yemeyin. ağır şeyler de yemeyin, mümkün mertebe çorba ve hafif türevli yiyecekler tercih edin yoksa deli gibi ağırlık çöker üstünüze.

    7. baktınız uykunuz geliyor. en yakın dinlenme tesisine park edip kestirin. bu yüzden arabada küçük yastık ve göz bandı bulundurmak iyidir.

    8. buz gibi havada çıkıyorsanız öküz gibi kalorifere abanmayın, mayışırsınız. arabanın içi ılık olmalı, gavur amı gibi sıcak değil. en olmadı arada bir cam açın, aralayın. temiz hava uyanık tutar.

    9. aynı şey sıcak havalarda klima için de geçerlidir.

    10. orta şerit candır.

    11. uzun yolda dalma durumu çok yaşanır. bu yüzden odağınızı kaybetmemeye çalışın. otobüslerin arkasına takılın, arabaların plakalarından tahlil yapmaya çalışın, bazı arabalarla yolu beraber götürün. ufak ufak onu geçin, sonra o sizi geçsin ama işi yarışa dökmeyin. maksat yol konsantrasyonunu bozmamak, başka bir şey değil.
206 entry daha
hesabın var mı? giriş yap