19 entry daha
  • evet unutulmaz bir maçtı.. öncelikle o gün atari salonunda hava her zamankindne daha dumanlı, yeni sigaraya başlayan, bunu da matah bişey sanan ergenlerin dumanlarla salonu boğduğu bir gündü. oyun sahasında ise, zemin dövüşmeye oldukça müsaitti. maçtan önce taraflar ısınmak için sokağa çıktığında, izleyiciler adeta çıldırmış gibiydi. emre tilev "aman allahhıım aman allahım" diye inliyor, ertem şener "üstad ilker yasin" e görüşlerini soruyordu. okay karacan ve uğur meleke yan tarafta street fighter ın tarihinden başlayıp, adeta bir sunay akın gibi konudan konuya atlayarak izleyenlere keyif veriyordu.

    nihayetinde artık maçın başlama saati gelmişti. ekrana "round 1 fight" ibareleri yerleşti aceleyle. gittiğinde ise nefesler çoktan tutulmuştu. ilk saniyelerde rakipler birbirlerini hafifçe yokluyorlar uzaktan yumruk tekmeler sallıyorlar pek fazla birbirlerine yaklaşmaktan itina ile çekinmekteydiler. bu esnada ryu dan bir kaç aduket gördük, fakat ken rahatça bunları savuşturmayı başardı. ardından, rakibine yaklaşıp açık arayan bir ken izledik ilk round boyunca. ikisi de birbirini iyi tanıyordu. taraftarlar ise iki karakterin geçmiş hikayelerinden ötürü ezeli rakip taraftarları edasında birbirlerine küfürler yağdırıyordu. maça dönersek, rakibine ilk vuruşu yapan ken yerden tekme çelme yaparak ryu yu düşürdü. bu esnada ken taraftarları ayağa kalktılar ken de bu fırsatı kaçırmak istemeyerek ryu nun üzerine yürüyüp taktak hareketi ile ryu ya çakmayı düşündü fakat ayağa çabuk kalkan ryu başarılı bir şekilde taktak ın bitmesini bekleyip tam bittiği anda öyle bir oryuket çekti ki,o anı tribünde görmeliydiniz suserlar. on metre öteye uçan ken bile ne olduğunu anlayamadı. ryu ken in yaptığı hataya düşmeyerek uzaktan bir aduket çekti ve zamanlamayı da harika ayarlayarak tam ayağa kalktığı anda aduket ken e ulaştı. iyice afallayan ken in yanına gidip, tutarak öbür tarafa sallayan ryu, taraftarlarını coşturdu adeta. izleyicileriden biri "işte disiplin ve adamlık bu" şeklinde benzetmeler yaptı. herkes gaza gelmişti, ryu daha ilk round ta ken i yerden yere vuruyordu. fakat tam o esnada artık çok az canı kalmış ken kenarda kendine bakmakta olan chun li yi gördü. siki kalkan ken o gazla harekete geçti ve ryu yu aduket yagmuruna tutmaya başladı. ryu her ne kadar bu aduketlerden korunmayı başarsa da nereye kadar. öyle hız aduket çekiyordu ki ken, adeta 31 çekmekteydi. ken in bir kaç aduketini göbeğine yiyen ve afallayan ryu nun yardımına ken in mastürbasyonunun bitip boşalması yetişti. artık ikisnini de çok az canı kalmıştı. dikkatli olan taraf bu ilk roundu kazanacaktı. hataya yer yoktu. nitekim ardı ardına soktugu aduketlerle rakibinin dağıldığını düşünen ken yine artistik hareketlere soyunmaya kalkıştı fakat oyun disiplinini kaybetmeyen ryu iki aduket bir oryuket ile ilk roundu kazanmıştı.

    ilk round bittiğinde ken büyük bir hayal kırıklığı yaşamaktaydı. fakat her zamnki gibi chun li, ken i bilinçlendirmiş ve maçı kazanabileceğini empoze ederek bunu bir de öpücükle süslemişti. barbi ise neler yapmadı ki o an. şimdi burada anlatılmaz. televizyondan da göstermedi ibne lig tv.

    ikinci round başladığında ilk round u kazanmış olmanın da özgüveni ile ryu daha rahat hareket etmekteydi, ken ise kenardan aldığı gaz ile ryu nun hareketlerini ustaca savuşturuyor, arada da bir yumruk tekme falan yediriyordu. bir kaç dakika geçtiğinde kimse nasıl olduğunu anlamımıştı. bu ufak tekme ve yumruklar ryu nun canının %60 ını götümüştü. ken in ise daha %90 canı vardı.bir çeyrek finaldi. bison a giden yolda en zorlu eşleşmeydi. ryu kendini toparladı ve kontrollü oyuna döndü. uzaktan aduketler çekiliyor, çekilen aduketler ortada çarpışıyordu. kilidi açacak bir hamle lazımdı. nitekim bu roundu kazanacagına inanmış ken, ryu nun çektiği bir aduket sonrası havaya zıplayıp aduketi geçerken, hemen taktakı çekmiş ve ryu daha toparlanamadığı için bu taktakı yemişti. evet bu kez olmuştu. taktakı yedirmişti ken. taraftarlar ayağa fırladı, ryu ilk roundta yaptığı taktak sonrası oryuken i yaptı yine ama ken bu kez hazırlıklıydı hemen korunmaya geçti ve oryu bittiğide yere düşen ryu yu hazırlıksız yakalayarak tutup öte yana attı. ardından hiç bekletmedne çektiği aduket ayağa kalktığı gibi ryu ya çarpmıştı ve o yenilmez denilen ryu yere yığılıp kalmıştı. barbi chun li ken, artist taraftarları sevnç içerisindeydi. adeta stad yıkılyordu.

    ryu şaşkındı ama maçın bitmediğini bilincindeydi üçüncü round başladığında, ken ve taraftarları ise kendinden geçmişti. "bu senee keen her sene keen alkışlayın ulan ibneleeer"* şeklinde tezahüratlar yapılıyordu. üçüncü round başlayalı daha 10 saniye olmuştu ki ryu öyle bir daldı ki ken e, tabiri caizse allahını şaşırdı ken. aduketler oryuketler taklalar, tutup atmalar o kadar falaydı ki kimse ne oldugunu anlayamadan ken yere serilmişti ve ekranda o yazı belirdi..."perfect". ken taraftarları şaşkın şaşkın bakarken ryu lular bir anlık şaşkınlığın ardından sahaya dalarak ryu yu omuzlara almışlardı. ortalık karışmıştı. yenilgiyi hazmedemeyen ken taraftarları sokakta ne varsa ellerine ne geçerse sahaya fırlatmaktaydılar. olaylara güvenlik görevlileri müdahale ettiler. çok sayıda ken taraftarı yaralandı ve gözlatına alındı. sonra polis sizin dostunuzdur dendi ama kimse inanmadı. böyle bir gündü unutulmazdı.
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap