45 entry daha
  • #130630127 nolu entrym kendini gerçekleştiren kehanet gibi oldu..batı yalakaları, batı uşakları ingilizceye dandik dil demem karşısında şok olmuşlar..evet dandik bir dil.adanın asıl yerlileri britonlar.. önce britonca var.sonra angıllar ve saksonlar geliyor.çorbalaşma başlıyor.sonra normanlar cermenler romalılar derken ingilizce denen dil iyice çorbaya dönüyor.kural yok fonetik yok.gramer yok.internette tonlarca örneği videosu var.yanyana şehirlerin bile telaffuzları farklı farklı..ingilizceyi adam eden amerikalılar asıl.. onlar bile ingilizleri anlamakta güçlük çekiyor..
    neyse bu sömürge sevdalıları yanlarına az biraz insan ve ortam bulsalar türkçe bile konuşmayacaklar türkçeden utanıyorlar çünkü.
    ama onlara kötü bir haberim var.daha doğrusu türkçe sevdalıları öteden beri biliyordu ama batılılar da farkına varıp kabul etmeye başladılar yavaş yavaş..
    batılı türkolog kisamov ingilizcedeki kelimelerin yarısı türkçe demiş aslında yarısı değil 1200 kelime.. tabi bunu oturma organından uydurmamış, bilimsel çalışması.. bu da linki link
    ha bunu günümüzdeki türkiye türkçesine bakarak yapmamış tabiki..türk lehçelerini taramış,incelemiş..özellikle çuvaşcayı..bildiğiniz gibi çuvaşça başlangıçtaki türkçeden ilk ayrılan lehçe..

    türkçenin gücü,zenginliği ve büyüklüğü gün gelecek bütün dünya tarafından kabul edilecek..
    ben o günleri görmeyeceğim belki ama görünen köy kılavuz istemiyor..

    sosyal medyada güneş dil kuramı grubuna üye olun..
    türk lehçelerine,sümerceye ve ingilizceye hakim arkadaşlar kisamov gibi avrupa dillerine geçmiş çok sayıda türkçe kelimeleri bulup çıkarıyorlar sağolsunlar..
hesabın var mı? giriş yap