36 entry daha
  • ayni hikayeyi ben diyeyim 5 siz deyin 8 farkli bakis acisiyla anlatan bir film.. düsünce olarak sahane duruyor dimi "vaaaauv bakis acisi coook zekiceee" diyveriyorsunuz.. hop elinizle biletle kendinizi sinema salonunun önünde buluyorsunuz..

    ama kazin ayagi oyle cikmiyor dostlarim.. 1 bucuk saat boyunca 6 kere ayni oykuyu tekrar ama tekrar ama tekrar izliyorsunuz.. bir yerden sonra hababam sinifindaki ahmet gibi deliriyorsunuz "terorist sensin.. evet sen sen sen hepiniz! huncacik baskani öldürmeye utanmiyor musunuz!" diye deliriyorsunuz.. iki hikaye arasinda kücük şok dalgalarinin "aaaa o oyle degilmis ya" demenin bana kattigi zerre bir heyecan olmamasi da cabasi..

    belki filmden beklentimiz daha sanatsal, daha suya sabuna dokunur bir seydi.. bir avrupali yapaydi bu filmi, misal veriyorum ken loach yapaydi, film sizi apayri yerlere, gercek bakis acilarina goturebilirdi.. yani mesela teroristlerin bakis acisindan gordugunuzda hadiseyi hakli bir olay olarak gorebilirdiniz, gazeteciler icinse sadece bir haber olabilirdi, turist icin bir anıdan oteye gitmeyebilirdi.. ama filmde nolmus? turist icin de, terorist icin de, o icin de bu icin de olay ayni. bakis acisindan ziyade "baskan patladiginda neredeydim" filmi gibi olmus..

    karakterler sıg kalmiiiiiş, olay siig kalmis, aksiyon basarisiz olmus o olmus bu olmus ve berbat olmus film.. forest whitaker bile kurtaramamis hikayeyi.. sahsen ben bu filmi izleyecegime harrison ford'lu air force one i bir pazar ogleden sonrasi kanal d de izlemeyi tercih ederim..

    sözün özü on üzerinden 3.2 anca vermek isterim..
57 entry daha
hesabın var mı? giriş yap