1 entry daha
  • 2 gün önce alınan bir ölüm haberinden sonra,kendini yeni yeni toparlamaya çalışan;hayata adapte olmak isteyen birinin dışarı çıktığında başına gelen olaylar olabilir kötü bir gün olarak...
    misal,hayatı sorgulayan;ölüm nedir,yaşam nedir;neden yaşıyoruz gibi sorular soran bir insanı baz alalım,kişi uykusuz geceler geçirmekte ve kabuslardan uyuyamamaktadır,hayata dönmeye karar verir,dışarıya adımını atar ve dışarıya adım attıktan sonra başına gelenleri adım adım takip edelim:
    -spor salonuna gidip güzel bir güne başlama sebebi oluşturmuştur kurban kendine,pilates yapayım derken,zor bir hareketle boynunu incitmiştir;ama bu kötü bir gün sebebi değil,kendi salaklığıdır;hem boynu acıyabildiğine göre hala yaşıyordur,şükürler olsundur.
    -spor salonundan çıkışta ağır ağır kadıköy sahile yürür kurban,ozalit alıp evde sakin sakin ödevini yapmayı düşünür,hava da güzel,her şey güzelleşiyor diye dalar ozalitçiye...
    -ozalitçide her şey yolundadır,5 dk sıra bekleyip işlerini halletmeyi planlarken,yangın var,herkes dışarı çıksın çığlıklarıyla neye uğradığına şaşırır.kendini anında dışarıda bulur,patlama sesleri,duman,insanların var olan saçma merakları(gerizekalı öleceksin,bir ileri git,bakınca sanki bir şey oluyor) koşarak kendini bir kenara atar,arkasını döner ve bakar;çatıda kalmış bağıran yalvaran insanları görür dumanların arasında..
    -hayatı sorgularken süper oldu bu diye içinden geçirir kurban,10 dk boyunca itfaiyenin ve ambulansın gelmesini bekler,hatıralık fotoğraf çeken insanlar gibi,insanların yangın ve çare arayan insanlar fotoğrafı çekmesine şaşırır..
    -çatıdaki insanların dumanların arasında bağırması,yardım istemesi,tırmanıp zirveye çıkma isteklerini görür,ağlamamak için dua eder.
    -neyse ki yangının sağ salim hallolduğunu düşünen(!) kurban,otobüse binip bu kötü yolculuğunu bitirip kendini eve atmayı hedefler;otobüse bindikten 5 dk sonra,otobüs ani bir fren yaparak ayaktaki yolcuların ezilmesine çığlık çığlığa bağırmasına sebebiyet verir;kurban ise atlattığı tehlikeden sonra aptal aptal dışarıya bakmakla yetinir.
    -sağsalim bitirilen otobüs yolculuğu ardından,"tamam eve geldim sakin olalım,şimdi huzuru bulacağım" diyen kurban,apartman girişinde 3.kat komşusunun ölüm haberini alır...
    günü daha yarılamayan ve dışarı çıkmak zorunda olan kurban,büyük laf edip,"ne kötü bir gün" dememek için kendini zor tutar...
    ama işin doğrusu bu olayların hepsi,hatta biri bile kötü bir günün habercisi,hatta ta kendisidir.
    kötü bir gün bunlarla sınırla değildir tabii ki,misallere bakar;bu da böyle bir misal.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap