28 entry daha
  • bu sakalli amcamiz, rahmetlik baskan lincoln amerikan iç savasini kazandiktan sonra, tam "lincoln ilke ve inkilaplarini" yayinlayacakken hain bir kursunla zalımlar tarafından öldürülmüstür.. amerika'nin en büyük baskanının son sozlerinin "beyzbol güzel bir oyun, ülke için onemli" olmasi benim moralimi bozuyor.. koca adamdan daha sahane laflar beklioyrsunuz en nihayetinde.. der harfinden ders cikarilacak bir soz falan.. saddam bile idam edilirken daha süpper sey soyledi ama lincoln'e nasip olmamis.. yapcak bişi yok..

    bununla birlikte eger öldürülmeseydi ne martin luther king ne rosa parks ne de kara panterler olurdu diyor amerikadaki, arap hakları savunuculari. cünkü savas bitmis, kuzey kazanmısken, tam zencilere haklar verilecek iken öldürülüyor.. ve onun selefleri haklar konusunda ayni cesareti gostermiyorlar haliyle abraham lincoln gibi..

    ama bence holivud filan yatsin kalksin dua etsin lincol'u vurana.. senede nereden baksan 5-6 film abddeki irksal durum mevzusunda cikiyor.. sorunlar 200 sene evvel cozulseydi ayni panterlikte film cekilmezdi sanirim..
175 entry daha
hesabın var mı? giriş yap