17 entry daha
  • bu konuda inanılmaz yeteneksiz bir insan olarak diyebilirim ki tartışmasız şekilde paradan ziyade yetenek işi bu.

    dediğim gibi bu yetenek bana zerre değmemiş. hangi renk hangi renge gider, fakültede ders anlatacaksan ne giyilir, arkadaşla buluşacaksan ne giyilir, bi "date" varsa ne giyilir. ten rengi esmere yakın insanlar daha çok hangi tonları tercih etmelidir, boyu olduğundan daha uzun göstermek için hangi kalıplar kullanılır vs... hiçbirini bilmiyorum. bu sebeple de iyi giyinme olayını bi türlü beceremiyorum.

    ve bu iş parayla alakalı değil arkadaşlar.
    geçtiğimiz günlerde 2 farklı alışveriş yaptım.

    birinde tanesi 600 liradan 2 gömlek satın aldım damat'tan. gömlekler mankenin üzerinden çok iyi duruyordu, pantolon olarak ne giymiş görülmüyordu. ben de "mankendeki kadar olmasa da gayet iyi durur" diye düşünüp aldım.

    aynı günlerde bi de ınstagram storyleri arasında gezerken defacto reklamı çıktı karşıma. siyahi bi manken pantolon gömlek kombini yapmıştı. renk uyumları, görsel vs çok hoşuma gitti. gidip birebir aynı gömlek ve pantolonu toplam 160 tl'ye aldım.

    ilk olarak damat'tan aldığım gömlekleri deneyip fotoğraf çektim, kardeşim ve kuzenlerimden oluşan, kadın ağırlıklı bi wp grubuna gönderip yorum istedim. hepsi derhal iade etmem gerektiğini söyledi. oysa hala gömleklerin o kadar da kötü olduğunu düşünmüyorum. sadece birlikte giyeceğim şeyin ne olduğuna karar veremeyince mal gibi kaldı bence.

    bugün de defacto'dan toplamda 160 lira ödeyerek aldığım pantolon ve gömleği giyerek, ayakkabı tercihi için de yakın bi arkadaşımdan görüş alarak, işe gittim. ve şu ana kadar birbirinden tamamen bağımsız 5 farklı kişi çok şık giyindiğimi söyledi. biri pantolonu nereden aldığımı sordu vs.

    yani tanesine 600 lira verdiğim gömlekten alamadığım geri dönüşün 5 katını 160 liralık kombinde aldım.

    dolayısıyla diyorum ki, bu gerçekten yetenek işi arkadaşlar. tabii hem yeteneğin hem de harcayacak paran varsa hepten bambaşka bi boyuta geçmek olası.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap