203 entry daha
  • cilt ve saç için tip 1-3

    eklem ve doku için tip 2.

    kollajen de kendi içinde tiplere ayrılır. ne için kullanacağınız bu noktada önemli bir dönüm noktasıdır.

    özellikle sağlıksız beslenme ve fazla güneşe maruz kalma durumunda kollajen eksikliği söz konusu olabilir. bu sebeple beslenme düzeni, çevre kirliliği de önemli faktör.

    bu noktada et ve kemik suyu önemli bir dönüm noktasıdır. ve bir önemli diğer konuda bunları c vit ile alınmasıdır. çünkü emiliminin bununla gerçekleştiği söylenir.

    takviye konusunda markadan markaya değişen etkileri söz konusu olan ürünler vardır. fakat bilinmesi gerekilen konu şu ki kollajenin bağırsak sağlığındaki yeri nedir?

    genelde bu ürünler cilt ve güzellik olarak kullanıyor olsa da ben kollajenin daha çok bağırsak sağlığını baz alıyorum. aslında her şey orada başlıyor. vitamin ve mineraller oradan dağılıyor. orası aslında bir fabrika. ve kollajen de o fabrikanın en önemli parçası.

    misal yine bir örnek vereyim. b12 eksikliği tamamlanamıyorsa ve sürekli eksik çıkıyorsa burada bağırsak florası baz alınmalı.

    (bkz: gut)
    (bkz: mikrobiyota)

    aslında çoğunuz bunu cilt ve saç sağlığı için kullandığını biliyor olsa da asıl mesele bağırsaklara iyi geldiği ve bağırsaklara faydalı olduğudur.

    hepimiz biliyoruz ki sağlıksız veya eksik beslenme bağırsaklar için olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. kolajenin bu konudaki yeri ve önemi bağırsak florasına iyi gelmesidir.

    ayrıca içindeki amino asitlerle ilgili (bkz: #149503877)
84 entry daha
hesabın var mı? giriş yap