208 entry daha
  • bir zamanlar bu ülkede trende bile içki içilebilirdi. biranın koladan ucuz olduğu zamanlar. sonra kaldırıldı. ulaştırma bakanı binali'ydi. geçici bir durum diye açıklama yaptı. milleti böyle alıştırdılar sonra da hepten kaldırdılar. o sıralarda boğaziçi'nin efsane profesörü "türkiye'nin islamileştiği kaygıları yersiz" diye röportaj veriyordu :) hani şu cumhuriyet gazetesi'nin "tehlikenin farkında mısınız" diye çıktığı zamanlar... dalga konusu olmuştu. "şeriat geliyormuş abii, iran oluyormuşuz kanka ahajshaja"

    sonra bahar şenlikleri kaldırıldı. kızlı erkekli pikniği polis dağıttı. kızlı erkekli lise gezisine soruşturma açıldı. kızlı erkekli evlere baskın düzenlendi, çocuğun biri sevgilisinin evinde basılmıştı da polisten kaçarken camdan atlayıp öldü. konser alanının ortasına mescit dikildi. gece 10'dan sonra içki almak yasaklandı. gece 12'den sonra müzikli eğlenceler yasaklandı. 90'ların dizilerindeki içki sahneleri kesildi. kapalı kadınlar için dikilen eteklerin boyu uzatıldı. başörtüsü orta öğretimde serbest hale geldi. devlet başkanı ekonomiyi din kuralları ile yönettiğini ilan etti.

    bu saydıklarım arasında iran'da yasak olmayanlar var... ne oldu dalga geçen basiretsizler? memlekete şeriat gelmemiş mi? bak bugün iran'dan beter durumdasın. zırva mı bu saydıklarım?

    bugün akademi dediğiniz yer bu çapsızların örgütlendiği mekandır. akademi dev bir 'nagehan üretim merkezi'dir. seri olarak yeni nagehanlar yetişiyor. görsel
    bu başlıkta bile trende yine indirirsin de uçakta indiremezsin, sorumsuz bir öneri diyen var. ciddiye almış meczubu da önerisini yersiz buluyor. nagehan üretim merkezi de türkiye dindarlaşmıyor diye üfürüyor. bütün bunlara şöyle8 milyon kişi daha ekleyin. ve bunu savunan 'nagehan üretim merkezi' var

    biz birilerine foncu derken, liboş derken boşa konuşmuyoruz. dev bir bütçe var arkalarında. memleketi bitirmeye yemin etmiş dev bir kadro.

    bugün fahiş kira ödemenizin, et yiyememenizin sebebi ekonomi değil. laiklik kalmamış memlekette. tarikatlar bakan çıkarıyor. doktorları var, hakim savcıları var, bürokrasideler. generalleri var. amiral yetiştirmişler... laiklik olmadığı için ekonomiyi din kurallarıyla yönetiyorum diyebiliyor. o yüzden memleketin sorunu ekonomi değil. memleketin sorunu laiklik. memleketin sorunu ekonomi değil. memleketin sorunu suriyeliler başta olmak üzere bilumum yabancı. laikliğin kökünü kazıyacak olan onlar çünkü.

    debe editi: ben bu yazıyı yazarken bir okulda kızlı-erkekli oturmak yasaklandı. buyursunlar
525 entry daha
hesabın var mı? giriş yap