75 entry daha
  • akp seneye kazanır diyenler gelin iddaa'ya girelim. hatta akp'nin oyu %30 'u bile geçemeyecek. bu ülkede yıllardır siyaset yapmış, başkabanlık, cumhurbaşkanlığı yapmış süleyman demirel ne demişti " boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur" . millet en ucuz gıdaları bile almaktan aciz. sebze meyve artık lüks olmuş. tavuk kıyması denen şey çıkmış onun fiyatı bile 60 tl. kıvırcık 18 tl. maydonoz demeti 9 tl.

    boş tost, boş dürüm, boş baklava satılır olmuş. bu şartlarda açlıkla terbiye edilen bir halkın siyasi tercihini değiştirmeyeceğini düşünen varsa seçmenleri tanımıyor demektir.

    akp'nin kemik kitlesi 55 yaş üstü zombi kitle. bu kitlenin oranı 16 milyon kişiden oluşuyor. tabiki hepsi akp'ye oy vermiyor. diğer tarafta ise ekonomi, hukuksuzluk ve açlıkla terbiye edilen 49 milyonluk seçmen kitlesi var. muhalefetinde hedef kitlesi bu. 2018 yılında ki seçmen sayısına göre 8 milyon genç seçmen sisteme eklendi. pandemi vs derkende yaklaşık 5 yıllık sürede 3 milyon seçmen öldü. bunların çoğunluğuda 55 yaş üstü kitle. kısaca zaman hergeçen gün akp oylarını erezyona uğratırken diğer tarafın oylarında artışa sebep oluyor. bu ülkede 6 aylık geçmişe sahip olan genç parti döner ekmek, çeyrek altın dağıtarak %7 oy aldı. bizim seçmenin cebinde ki parada eksilme olduğunda babasını bile tanımaz.
250 entry daha
hesabın var mı? giriş yap