41 entry daha
  • odtü'lü değilim. ankaralı da değilim. ankara'ya geldim ama çok beğenmedim, eymir gölünü ise hiç görmedim. odtü'de okuyanların yararlandığı yer olmanın ötesinde, dün rektör ural akbulut "kaçak olduğunu iddia ettiği binalara ilişkin de 1 milyon 800 bin ytl'lik ceza kesilmiş. ancak, ceza yazısı henüz elimize geçmedi. eymir gölü'nü almaya çalışıyor, 'halka açacağım' diyor. odtü'nün hangi tesisi halka kapalı? ormanda insanlar yürüyüş yapıyor insanlar, kapılar sonuna kadar açık. göle gelince, dünyanın hiçbir yerinde doğal sit alanlarına kontrolsüz giriş olmaz. biz isteyene kart veriyoruz. oraya kim giriyor, çıkıyor onu biliyoruz o kadar." şeklinde bir açıklama yapmıştı.
    kaynak: http://arama.hurriyet.com.tr/…vnews.aspx?id=9484840

    yani halka açık, sadece kimlik kontrolü var rektörün dediğine göre. o halde halka açma söylemleri ne olsa gerek? buraları belediye kontrol etsin ki alkol satılmasın satılan çay ve koladan da bizim yandaşlarımız kazanç sağlasın. tabi bugüne kadar elden geldiğince muhafaza edilmiş eymir gölü rant kapısı olmuş, doğal güzelliğini yitirmiş, belediyenin umrunda değil. zamanında bahçeşehir'deki mangal yasağının çok konuşulmasına ve tartışılmasına benziyor. halkçılık kisvesi altında ucuz söylemler, demagoji v.s. gırla. ama ne zaman ki yapmak ya da temiz tutup korumak adına çaba gösterdiğimiz şey elimizden alınma tehlikesi altına girer, o zaman değişiriz.

    bunu yapan ve savunan zihniyetin istanbul ayağı da gitsin robert kolejin arazisi üzerindeki ormanı halka açsın da görelim.
415 entry daha
hesabın var mı? giriş yap