16 entry daha
  • siz bakmayın domain'inin .tr ile bitmesine. bu adamlar her ülkede yerel domain alıyorlar ki alışveriş yapan bizler satıcının ülke içinde olduğunu düşünelim ve ürünün yurt dışından kargolanacağını anlamayalım.

    ben de bu tuzağa düştüm. bulunduğum ülkede (yunanistan) kokteyl hazırlamak için bartender seti 40 euro civarında. aynı setin bu sitede 27 euro olduğunu görünce ve shipping'in ücretsiz olduğunu görünce (ülke içinde bile 3-4 euro kargo ücreti istiyor yunan satıcılar) hemen siparişimi yerleştirdim.

    2-3 gün içerisinde kargolanacak diyordu ancak 1 hafta oldu hala kargo yok. ben de girdim baktım, satıcı olarak shenzhen biman technology görünce o an anladım durumu, ürün çin'den geliyor. sonra baktım fruugo'ya, her ülkede bu şekilde yerel domain alıyorlar ve dil seçeneği olarak bu ülkelerin dillerini de ekliyorlar. ben alışverişimi www.fruugo.gr'den yapmıştım.

    neyse ürün yaklaşık 3 hafta sonra elime ulaştı. ürün güzel paketlenmiş ve kalitesi de gayet iyi. herhangi bir ek ücret de yansımadı bana. bu yüzden yaptığım alışverişten pişman değilim, iyi ki aldım. ancak, benim o ürüne acil ihtiyacım da olabilirdi ve ürünün çin'den geleceğini fark etmediğim için bir mağduriyet yaşayabilirdim.

    tavsiye eder misiniz sorusuna gelince? sadece tek alışveriş tecrübemden yola çıkarsak tavsiye ederim.

    not: tütkiye gümrüğünde ekstra vergi alırlar mı üründen onu bilmiyorum. yunan gümrüğünde almadılar.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap