6 entry daha
  • - ilk taktığınızda gözünüzde yabancı bir cisim varmış gibi gelicektir, "bu hep böyle mi olacak" diye panik yapmayın bir süre sonra(en fazla 1 ay) alışıyorsunuz ve o his tamamen kayboluyor.

    - gözünüze birşey kaçtıgını hissettiğinizde ki bu ufacık bir toz yada gözünüze düşen bir kirpik bile olabilir, kesinlikle panik yapıp gözünüzü acmaya çalışmayın bu size daha cok acı verecektir. mümkün mertebe başınızı arkaya yaslayarak gözünüze göz kapağınız üzerinden hafif hafif masaj yapın. zaten bu süre zarfında gözyaşınız bir şekilde gözünüze kaçan o şeyi lensinizin üzerinden söküp alacaktır.

    - göz kapağının iç tarafından kirpik çıkan arkadaşlar olabilir. bu çok garip bir durum değildir, bundan haberdar olmayıp lens takmaya başladığınızda bunu fark edebilirsiniz. bence lensten vazgeçin çünkü bir süre sonra kesinlikle bir ızdıraba dönüşecektir. çünkü bu ters çıkan kirpiği doktor çekmeye çalışacak ve kirpikler kesinlikle cok acıyorlar gerek yok.

    - yıllık lensler ilk kez kullananlar için fazla masraflı olabilir ve vazgecme ihtimalini azaltır bu maliyet. "abi bi dünya para verdik, sonuna kadar denicem" dememek için aylık lenslerden başlamanız daha faydalı olur kesenize de.

    - lensler temiz kullanıldığı sürece "lens zaten temiz kullanılmak zorunda" gibi bişiler duyuyorum haklısınız, kastettiğim her gün cıkarıldığında daha uzun ömürlü olabiliyorlar. aylık lensleri 45 gun hatta 2 ay bile kullanabilirsiniz.

    - lens takmaya 15 yaşında başlayan biri olarak gözlerimdeki miyopi kesinlikle lens sayesinde 5.00 numara civarında durmuştur artık. doktorumun bana dediği eger gözlük kullanmaya devam etseydim şu sıralar 8-8.50 civarlarında geziniyor oldugumdur.

    - ergenlik süresinde göz bozuklukları daha hızlı ilerlediğinden aylık lensler daha kullanışlı olacaktır. yıllık lens alıp 6 ayda bir kontrole gittiğinizde göz numaranızın değiştiğini öğrenmek iyi olmaz.

    - daha önce söylenmiş ama yine de ben tekrar vurgulamak istiyorum. evde her ihtimale karşı gözlük bulundurun. hatta akşamları gözlük kullanın gözleriniz ferahlasın.

    düzgün kullanılırsa eger güzel bişeydir lens. tipi de düzeltir. *
81 entry daha
hesabın var mı? giriş yap