1 entry daha
  • - arkadaşlar hepimiz bu sistemde köleyiz, ayaklanıp haklarımızı ele geçirmeliyiz!
    - geçirmeliyiz de, sen de biraz ılımlı ol toby!? hep isyan? hep burun delikleri hızla açılıp kapanan öfke? o sicim gibi terleyen çehre? olmuyor! bizi de kötü tanıtıyorsun...
    - yahu ne ılımlısı, köleyiz diyorum?
    - yooo, bi saniye bi saniye ama...ne belli? belki ben öyle hissetmiyorum. sen farklısın, ben farklıyım kunta. ad hominem yapma lütfen. ayrıca belki köleler mutlu köle olduklarına? hiç onlara sordun mu? bu kadar adam yaşıyor, gidiyor tobi, kimse de şikayet etmiyor. bir sen çan çan... sende bir sorun olamaz mı belki de? iktidarla sorun, muhalif olayım marjinal prim yapayım, karıları götüreyim belki? hı? hem o kadar basitleştirme durumu. durum çok grift. çok fazla şey var. bir kere bu efendi-köle diyalektiğinin modası geçti toby? artık 19.yy dayız dostum? 1840lardayız. sen ta 20 sene önceki adamdan laf araklıyon bana. artık yeni, globalleşen dünya. enerji. insan. hukuk. iyi yönetişim. bunlar var. efendi-köle kalmadı, sınırlar flulaşıyor, sanayi devrimi ve zeytin dalı var artık kunta...bitti o dönem.
    - abi, nasıl bitti, işte hala köleyiz, şekle bak amına koyim?
    - ne var şeklimizde toby? ben gayet güzel yaşıyorum. bana ben hiç köleymişim gibi gelmiyor.
    - ev kölesisin de ondan.
    - e sen de ol ev kölesi? olan nasıl oluyor ev kölesi? çalışmışım olmuşum. sen de ol? olsan bi, tarlaya yine inersin hafta sonları? hem o kadar araya adam sokturttuk? sen ne yaptın, yok ismim toby değil, kunta kinte. canım sana ne? adam sana toby de der, tombi de? muhatabın mı herif? onun öyle işine geliyor, dili dönmüyor diye tobi demiş ne var bunda? hem seni isminle bilecek ki diğerleri ile karışmayasın. senin güvenliğin için. senin de çıkarın var yani. sen ekmeğine bak tobicim (helo gereyn). sen ortamına bak.
    - abi hala tobi diyorsun, kunta diyorum.
    - kuntacığım, ben sana devrimcilik yapma demiyorum toby olarak yine yap. ama üslup mühim toby? adamları kızdırma. adamın kırbacı var. adamın yasası var. ayrıca çok merak ediyorsan efendiyle benim de aram limoni olabiliyor bazen tobi. misal geçen seni kırbaçladıklarında bütün gün yüzümü astım. protesto ettim. anladı bence. çok bozuldu. düşünceliydi. böyle böyle, yavaş yavaş. senin acelen mi var tobicim, köleliği tarladaki adam düşünsün? hem ileride bir gün bu memlekette zencilerden başkan bile çıkacak bak, na buraya yazıyorum!
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap