10 entry daha
  • klasik olan ispanyol mutfağı insanı kabız edebilitesi yüksek, kupkuru* yemeklere sahiptir.

    alioli diye bir sosları vardır, sarımsaklı mayonezli mi desem yoğurlu mu desem, herşeyde kullanırlar. sarımsak bu mutfağın esas oğlanıdır, zeytini bile en ağırından sarımsak kokar, sarımsakta bekletildiği için.

    jamon (hamon) yiyecekseniz, onun da pastırma gibi iyisi de var kötüsü de. iyi bir tapas barda siyah tırnaklı bir buttan kesilmiş "jamon curado iberico", bir dilim ekmeğin üzerine konulup üzerinde azıcık zeytinyağı dökülüp yenildiğinde tarifsiz bir haz yaşatabilir.

    dışarda yapılan tortilla'lar genelde kötü oluyor, ya bir ispanyol'un evine konuk olup orda tadın ya da yapmayı öğrenin, zaten çok basit bir yemek.

    paella yemeden bu ülkeden ayrılmayın, zira en lezzetli yemekleri, burada nasıl bir yemek olduğunu yazmayacağım içeriğine ulaşmak kolay. bir restoranda paella yemeye karar verdiyseniz, porsiyonun kaç kişilik olduğunu mutlaka sorun çünkü büyükçe bir tavada birkaç kişilik bir porsiyon olarak geliyor masanıza ve benim gibi bir yeme kapasitesine sahip değilseniz artan paellanız ziyan olur.

    biliyorum daldan dala atlar gibi oldu ama bu adamların mutfağı böyle, bize göre birbirini tamamlayan, beraber çok iyi gidecek çok çeşitli, zengin menüleri yoktur, ya da yıllar içinde kolaya kaçmışlar, güzel yemeklerini yapmaz olmuşlardır kim bilir.

    bir ispanyol'un sofrasına oturduysanız, şimdi dişime göre birşey, bir ana yemek getirirler herhalde bu zamana kadar gelenler ara sıcaktı ve mezeydi gibi düşünceler geçmesin kafanızdan, başka yemekler gelse de önceden sofraya gelenlerden çok farklı şeyler gelmeyecektir.

    ayrıca şunu da hatırlatalım ispanyol mutfağıyla, meksika mutfağının alakası yoktur. meksika mutfağındaki gibi kırmızı fasulyeler, jalepenolar, fajitalar beklemeyin..

    (tatlı niyetine bkz: arroz con leche)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap