1077 entry daha
  • bu yazdıklarım özellikle kadınlara biraz aykırı gelebilir. gözlerini belerterek ne diyor bu herif diyebilirler. ancak ben meslek yaşamında 10. yılına girmiş bir cinsel psikolog olarak bu çıkarımlarımı tecrübelerimden ve dünyada yapılmış geniş çaplı anketlerden temin ettim. hayatın gerçekleri sizin romantizminizin ötesindedir.

    bir ilişkinin/evliliğin uzun süreli olmasının yegane şartı tarafların cinsiyet rollerini layıkıyla yerine getirmeleridir. erkeğin maskülen, kadının feminen tabiatıdır. bunun doğal sonucu da kadının erkeğe ait olması, erkeğin de kadını sevmesiyle birlikte zaman zaman başkalarıyla da birlikte olmasıdır. kadın, erkeğin bu hareketlerini görmezden gelmeli, sineye çekmelidir. hiçbir erkek hayatı boyunca tek bir kadınla birlikte olmak üzere tasarlanmamıştır. böyle olduğunu iddia eden erkek, kendini gerçekleştirememiş bir ezik, pısırık; neoliberal politikaların kaçınılmaz gereksinimi olan erkeğin toplumda aşağılanmasına kendini teslim etmiş bir kaybedendir.

    avrupa'da yapılmış birçok araştırma benim bu dediklerimi destekliyor. örneğin almanya'da leverkusen üniversitesinde prof. dr. michael ballack yönetiminde yapılan ve toplam 3 yıl süren bir araştırma gösteriyor ki erkeğin eşini dönem dönem aldattığı evlilikler en uzun süren ve huzurun kaçmadığı evlilikler oluyor. çünkü erkek mutlu kadın mutlu. siz de evliliklerinizin ebedi olmasını istiyorsanız bu paternleri izlemelisiniz.
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap