31 entry daha
  • sonunda bugün cesaret edip ilk seansımı yaptırabildim. biraz detaylı bir şekilde başımdan geçen seansı anlatmaya çalışacağım. belki kafasında soru işareti olan birilerine yanıt olur.

    seansta original marka dermapen kullanıldı ve prp ile desteklendi. ben dermatologa yaptırmayı tercih ettim. doktorum benim durumum için seanslar arasında 4 hafta olmasını istediğini söyledi. bir değişiklik olmazsa 2. seans, son seansım olacak. ayrıca diğer hastaları için de seanslar arasında en az üç hafta beklediğini söyledi. işlemden yaklaşık 40 dakika önce yüzümün tamamına yoğun bir şekilde anestezi krem uygulandı. açıkçası yüzüme ilk kez bir işlem yaptırıyorum ve daha önce bu kremi hiç kullanmamıştım. ne kadar etkili olduğu konusunda bazı çekincelerim vardı; ancak 40 dakika sonra yüzüm epey uyuşunca dedim herhalde etkili olacak ki öyle de oldu.

    bu arada kremin uyuşması beklenirken kanım alındı ve ayrıştırıldı. o esnada geçen sürede zaten yüzüm iyice uyuştuğu için doktorum yüzümü yüz yıkama köpüğüyle arındırmamı istedi. ardında da dermapen ile işleme başladı. işlemden önce de yüzüme bir şey sürdü ama ne olduğunu bilmiyorum.

    neyse, doktor işleme başladı ve ben neredeyse hiç acı hissetmedim diyebilirim. hatta aksine başlangıçta sanki yüzüme masaj yapılıyormuş gibi bir his yaşadım. doktor mimik çizgilerimin olduğu bölgelerde biraz daha derin çalıştığını söyledi; ama geri kalan kısımlarda çok derin çalışmamış. belki de neredeyse hiç acı hissetmememin sebeplerinden birisi budur. evet, acı hissetmedim fakat bende de şöyle bir şey oldu. derin çalışılan bölgelerde işlemin sonlarına doğru kanımdan ayrıştırılan plazma yüzüme yedirildikçe, yüzüm yanmaya başladı. başlangıçta böyle bir şey olmamıştı. o yüzden bu durumu direkt doktora söyledim. ardından doktor gazlı bezle biraz sıcak pansuman yaptı ve o şekilde bir süre bekledik. sonra zaten yanma hissi geçti. doktor da biraz daha devam edip seansı bitirdi.

    seans bitince yüzümün tamamına bir ilaç, hemen ardından da nemlendirici ve güneş kremi uyguladı. oldukça beyaz ve hassas tenli birisiyim. bu yüzden işlemden hemen sonra aynada yüzümü görünce biraz korktuğumu itiraf etmeliyim. yüzüm epey kızarmıştı ama doktorum bunun normal olduğunu ve kızarıklığın 72 saate kadar sürebileceğini, endişelenmemi söyledi. eve gidince yüzünü direkt yıkayabilirsin dedi. kanımdan elde ettiği plazmanın biraz gerginlik yaratabileceğini ama yüzümü yıkayınca o gerginliğin epey kaybolacağını söyledi. bir de nemlendiriciden önce yüzüme sürdüğü ilaçtan benim de yaklaşık 7 gün boyunca kullanmamı istedi. ilacın ardından su bazlı nemlendiricini ve güneş kremini uygulayabilirsin dedi. muhtemelen üç güne kalmadan kızarıklık kaybolur diye de ekledi.

    şimdi gelelim son duruma. işlemi yaptıralı yaklaşık bir 6 saat oluyor. yüzüm hala kızarık ama ilk zamanki gibi değil. ihtiyaç duydukça nemlendiriyorum. sanıyorum bu kısımdan sonra beklemekten başka yapacağım pek bir şey yok.
    şu an ki haliyle çok bir şey anlaşılmıyor tabii ki. sadece cildimin birazcık daha sıkı gözüktüğünü ve epey parladığını söyleyebilirim; ama yukarıda yazılan entrylerden anladığım kadarıyla bu etki geçici oluyormuş. bakalım, umarım öyle olmaz hehe.

    yaklaşık bir on gün sonra gelen edit: kızarıklıklar tamamen geçti. cildim parlak ve gergin gözüküyor. derin mimik çizgilerimde çok bir farklılık gözlemlemedim açıkçası; ama iki kaşımın arasındaki belli belirsiz çizgiler neredeyse kayboldu diyebilirim. gözeneklerim de oldukça küçüldü. bu durum umarım bir süre en azından kalıcı olur. bir de on yıl öncesinden kalma gözenek görünümlü birkaç akne lekem artık yok.

    son olarak işlem sonrası günlerden de çok az bahsetmek istiyorum.
    kızarıklıklar ilk iki gün boyunca bende oldukça belirgindi. üçüncü gün renkli güneş korucu ile dışarı çıkabilir hale geldim. üçüncü günün akşamında kızarıklıklar oldukça hafifledi ve derin işlem görmüş bölgelerde soyulmalar başladı. kısacası cildim bir haftada anca kendine geldi diyebilirim. iyileşme süreci muhtemelen herkes de farklılık gösteriyordur ama yine de işlem sonrası ilk iki günü rahat bir zamana getirmekte fayda var diye düşünüyorum.

    bu arada soyulmalar başlayınca soyulan bölgelere üç dört gün boyunca madecassol sürdüm.

    söyleyeceklerim şimdilik bu kadar, sevgiler.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap