18280 entry daha
  • öyle bir maç oynayacak ki ya messikko olacak ya goat olacak, arası yok bunun.

    o maçı alır da kupayı kaldırırsa bence gelmiş geçmiş en büyük oyuncu olduğu iddiasına artık kimse reel bir argüman ile karşı çıkamaz, çünkü istatistiksel olarak karşılaştırıldığı ronaldo'nun milli kariyer olarak net şekilde üzerine çıkıyor, karşılaştırıldığı bir diğer isim maradona ile de milli kariyeri eşitliyor ancak istatistiki olarak ciddi şekilde önde. böyle bir durumda ronaldo daha iyi diyebilmek için salak, maradona daha iyi diyebilmek için de tartışmalı şekilde biraz romantik olmak lazım, senelerin messi düşmanı olarak söylüyorum bunu.

    diğer taraftan fransa veya fas, karşısına kim çıkarsa çıksın, üst düzey performans gösterebilecek bir messi'nin tek başına yenemeyeceği seviyede bir takım olduklarını bir tane allahın kulu iddia edebilir mi? mümkün değil. o zaman sen eğer en büyük olma iddiasındaysan o maçı alacaksın, çünkü zamanında karşılaştırıldığın maradona almıştı. eğer alamıyorsa da bu sefer tam tersi messi'nin goat olduğunu iddia edenler salaktır çünkü istatistiki olarak ronaldo'nun gerisinde, istatistiki olarak önde olduğu maradona kadar büyük bir dominasyon yaratamadığı da bu maçta net şekilde kanıtlanmış olacak.

    velhasıl sene 2022, biri mezarından olmak üzere finale üç oyuncu kaldı;

    messi-maradona-ronaldo

    messi ya 1 ya 3, bunun ortası yok. cumartesi günkü final bana göre futbol tarihinin nasıl yazılacağını net şekilde belirleyecek bir maç, bu anlamda benim şu ana kadar şahit olduğum en önemli futbol müsabakası bence, bakalım nasıl sonuçlanacak.

    dipnot: diyebilirsiniz ki bir maç nasıl bu kadar büyük bir fark yaratabilir koca kariyerler arasında, sevgili arkadaşlar biz burada messi'nin ne kadar büyük oyuncu olduğunu, ilk 5 oyuncudan biri mi değil mi tartışmıyoruz, tartışmamız "messi goat mı değil mi?". bu kadar büyük oyuncular arasında realistik bir kıyaslama yapmaya çalışıyorsak "dünya kupası finali" sıfatına sahip bir maç bu kadar fark yaratabilir evet, tıpkı maradona'nın 86 finalini kazanmış olmasaydı bu tartışmanın içinde olmayacağı gibi.
3526 entry daha
hesabın var mı? giriş yap