9 entry daha
  • diego armando maradona'nın attığı iki golün, aynı gün '' top 100 efsane gol '' listesine kafadan giriş yaptığı maç.

    ilk gol 51. dakikada geldi, zaten artık herkesin mâlum'u la mano de dios.. ya da tam olarak maradona'nın ağzından ''un poco con la cabeza de maradona y otro poco con la mano de dios'' ( biraz maradona'nın kafası, biraz tanrı'nın eli )

    ikinci golün ise, aslında bir hikayesi daha var. bu maçtan tam 6 sene önce, 13 mayıs 1980 de ingiltere ve son dünya şampiyonu arjantin wembley'de bir dostluk maçında karşı karşıya gelir.
    kadroda menotti'nin 78 dünya kupasına almadığı maradona'da var. maradona sahada altı sene sonra yapacaklarının provasını yapıyor, bütün ingilizler çalım manyağı oluyor. '' daha yok mu, daha yok mu '' diyene gene çalımı basıyor maradona. bir pozisyonda, maradona herkesi orta saha civarından çalımlamaya başlar. bir - iki - üç - dört çalım derken kaleci shilton'la karşı karşıya kalır ve ... ve vuruşu yandan auta gider...
    yıkılır maradona. maçı 3-1 kaybeder son dünya şampiyonu arjantin. maç sonrası maradona evine, arjantin'e telefon açar. karşısında küçük kardeşi hugo hernan maradona. '' salak '' diye acar telefonu hugo, orada kaleciye çalımı basacaktın diye de devam eder. maradona şaşırır ve uzun süre bu pozisyonun etkisi altında kalır.

    altı sene sonrası malum.. dünya kupasında ingiltere arjantin savaşı başlar. maradona o maçta olduğu gibi çalımlara ba$lar.. 54. dakika gelir, peter beardsley, peter reid, terry butcher, terry fenwick derken altı sene önce küçük kardeşinin söylediğini sol kulağına küpe yapar ve bu sefer peter shilton'a da basar çalımı. o golün mimarı biraz da hugo olmuştu

    zaten yetenek yoksunu kardeşi bu sayede bile futbolcu olmuş olabilir.

    --

    sağolsun pissed gönderdi bugün göndermiş videoyu. gösterelim uğur'cum;

    http://www.youtube.com/watch?v=eh8w3g0-qgo
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap