2192 entry daha
  • bugün arjantin 2022 dünya kupası'nda şampiyon olursa, lionel messi'yle ilgili o bildik tartışma büyüyecek. kimileri, "işte dünya kupası'nı da kazandı", kariyerindeki eksik parça şimdi tamam" diyecek. maradona'dan daha "büyük" ilan edilecek. halbuki, birisi 1000 maçta 900 gol atmış süper yetenekli bir futbolcu, diğeri bir mit, attığı gollerden ve kazandığı kupalardan çok öte bir efsane.

    sevilla'da oynarken real betis tribünlerinden fırlatılan portakalı eşsiz tekniğiyle göğsünde yumuşatıp voleyle tribünlere geri göndermiştir. maradona aslında bir masal kahramanıdır. yoksulların rüyalarını süsleyen hayatı bizzat yaşamış ve o yoksulların her zaman kendilerinden biri olarak gördüğü ünlü futbolcu olmayı başarmıştır.

    barcelona'da oynarken dünyanın en pahalı futbolcusuydu. ama katalunya'nın çılgın gece hayatı başını döndürmüştü ve işler hiç iyi gitmiyordu. dönemin barcelona başkanı ücretini bizzat cebinden karşıladığı için bir gün medya önünde futbolcusunu eleştirdi. buna çok bozulan maradona'dan herkes özür beklerken antrenman öncesi bir gazetecinin sorusunu "kimin ne dediği umrumda değil. eğlenmeyi seviyorum. kadınlara bayılıyorum. futbola aşığım" diye cevapladı.

    bana kalırsa maradona & messi kıyaslanamaz. ikisini de sevdik ama maradona'ya aşıktık. zaman geçti, o günler geride kaldı. hatta uzun süre kimseyi sevemedik. sonra messi girdi hayatımıza. harika bir ilişki. güzel bir yüzü var. iyi hissettiriyor. ama ilki gibi değil. bunu içten içe biliyoruz. çünkü maradona, eksikliğini hissettiğimiz her şeydi.

    napoli yıllarında bir italyan gazeteci "şampiyonluk maçına çıkacaksınız. omuzlarında baskı hissediyor musun?" diye sorar. maradona çocukluğunu anlatır:

    "beşinci çocuktum. dört ablam vardı. babam kız çocuktan bıkmıştı. yedi kişiydik. beş çocuk, bir de annem ve babam. aynı kulübede yaşardık. babam sabah dörtte kalkar işe gider amelelik yapardı. yorgunluktan tükenmiş bir halde eve döner, karşımda uyuyakalırdı. babam olağanüstü bir adamdı. baskı mı dediniz? bugün çok zenginim. baskıyı sabah dörtte kalkıp işe gitmek zorunda olanlar hisseder. doğduğum yer * böyle bir yerdi. biz sadece futbol oynuyoruz."

    asif kapadia'nın diego maradona filmini henüz izlemeyen varsa, bugün messi goygoylarına aldırmadan izlesin. ayrton senna'dan sonra 2019'da nefis bir işe daha imza atmıştı kapadia

    napoli'ye transfer olduğu gün napoli valisi resmi tatil ilan etmiştir. bir fransız televizyonunda haber spikeri, "dünyanın en pahalı futbolcusu, italya'nın hatta avrupa'nın en yoksul şehrinin takımına, napoli'ye transfer oldu" sözleriyle duyurmuştur haberi.

    napoli'yi şampiyon yaptığı yıl kutlamalar sırasında şehrin bir mezarlığının duvarına "neyi kaçırdığınızı bilmiyorsunuz" yazılmıştır.

    1986 dünya kupası'nda ingiltere'ye attığı slalom golü arjantinli spiker ağlayarak anlatmıştı.

    maçtan kısa süre önce falkland savaşı'nda yaklaşık 2 bine yakın arjantin askerini öldüren sömürgeci ingiliz ordusunun üzdüğü arjantin halkı yüzyılın golünü yumruklarını havaya kaldırmış, "yaşasın arjantin, yaşasın futbol" diye bağırarak kutladı. messi'nin attığı kaç gol, yaptığı kaç asist, kazandığı kaç dünya kupası, "hangi gezegenden geldin sen?" diye soran victor hugo morales isimli spikerin coşkusu eder? ta-ta-ta-ta-ta-ta...
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap