• şimdi efenim bu akşamki tespitimizin konusu yalnızlık üzerine. hem de yalnızlığın insanın gözüne gözüne sokulduğu durumlar üzerine. arkadaş grubuyla bir şeyler yapmak için çıkmışsınızdır, lakin herkesin bir sevgilisi vardır ve acı ama gerçek tek yalnız* sizsinizdir. üçüncü kişi olmak bunun yanında devede kulak misalidir. espriler havada uçuşur, herkes sarmaş dolaş oturur, siz bakarsınız anca. elinizdeki bardaktan içeceği pipetten içersiniz, etrafa bakarsınız. çiftlere bakmamaya gayret gösterirsiniz.

    arkadaşlarınız sizi dışlamaz belki, sizi muhabbete sokmaya çalışırlar amma velakin muhabbet bir yerde dönüp dolaşıp çiftlere özgü durumlara girer. hele gele fonda inceden iç sızlatan, yürek burkan bir şarkı da çalarsa*`* vay halinize. bir an önce kalkıp gitmek istersiniz. uzaklaşmak istersiniz ortamdan. bu anlarda telefon sizden en uzak durması gereken cihazdır. neden mi? çünkü yalnızlığın dip ya da tavan -tanımlamaya göre esneklik gösterir- yaptığı bu anlarda es kaza gidip bir de eski sevgiliyi neyim ararsınız.

    kıssadan hisse, grupça bir aktivite yapılacaksa muhakkak çevrede sizden başka yalnız arkadaşlarınız da olsun aksi halde güzel akşam kabus bir gece ile sonlanabilir.
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap