1 entry daha
  • termodinamik'te bir terim. heat death, evrenin sıcak ölümü anlamına gelir ve bilim adamlarına göre big crunch olmasa bile evrenin sonunu getirecek bir olaydır.

    heat death (sıcak ölüm) evrenin entropisinin aşırı şekilde artması sonucu (ki termodinamiğin ikinci yasası gereği mutlaka artmak zorundadır), evrendeki parçaçıkların mükemmel bir kaotik düzene erişmesi sonucunda; minimum enerji - maksimum düzensizlik durumunun tüm parçacıklar için geçerli olması demektir. bu durumdaki bir evrende, tüm kimyasal ve fiziksel reaksiyonlar durur. evren o kadar dağınık bir hal alır ki, en ufak bir tepkimeyi bile tetikleyecek enerji bulunamaz.

    bu durumun oluşması için, enerjinin yok olması gerekmez... tam aksine, enerji bu durumda da hali hazırda mevcuttur; fakat dağılımı o kadar düzensiz bir düzen içinde (!) olmuştur ki, evrendeki hiçbir sistem, bu enerjiyi bir tepkime yada hareketlilik oluşturacak şekilde kanalize edemez. bu da bir nevi, evrendeki tüm atomların kararlı soygazlar gibi davranmaları demektir.

    (bkz: termodinamik) (bkz: termodinamiğin ikinci yasası)

    ayrıca (bkz: miras değil alın teri) *
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap