• dc evrenindeki crisis of infinite earths'den sağ kurtulan bir multiverse karakteridir. supergirl'ün earth-2 karşılığı olan power girl onunla aynı güçlere sahiptir fakat fiziksel açıdan büyük farklılık gösterir. superman benzeri bir kostüm giyip supergirl adını almaktansa kendi tarzını yaratmıştır. gerçek adı kara zor-l, dünyadaki gizli kimliği ise karen starr'dır.

    kripton gezegeni yok olmadan önce babası zor-l tarafından bir uzay mekiği ile dünyaya yollanır. 60 yıl süren bu yolculukta power girl sanal bir gerçeklikte yaşar ve dünyaya ulaştığında 20 yaşındadır. superman sayesinde justice society of america'ya katılır. crisis on infinite earths sonrası kendi evreninin yok olması nedeniyle yaşamına earth-1'da devam eder. superman'i tek kriptonlu yapmak için supergirl'ü silen dc, power girl'ü de atlantis kökenli bir karakter haline getirir. daha sonra atlantisli bir büyücü olan arion sayesinde bu kökenin bir yalandan ibaret olduğu ortaya çıkar. jsa classified'ın ilk dört sayısında orijinale dönüş sinyalleri verilir ve infinite crisis ile beraber kesin olarak kripton kökenlerine geri dönülür (bir zamanlar superman'i kripton'dan tek kurtulan kişi yapmak için bu kadar uğraşan dc'nin şimdilerde dünyayı on binlerce kriptonlu ile doldurması da ilginçtir). bir süre justice league ve birds of prey ile takıldıktan sonra yeniden kurulan justice society of america'nın önde gelen üyelerinden biri olur.

    önce gezegenini sonra tüm evrenini kaybeden power girl bunlar da yetmezmiş gibi bir de sürekli değiştirilen kökeniyle uğraşmıştır. dolayısıyla dc'nin en çok kahrını çeken kahramanlardan biridir. daha fazla bilgi edinmek isteyenlere jsa classified 1-4 * ve secret origins 11'i tavsiye ederim. zaten dc comics bu serilerin de yer aldığı bir cilt çıkarmıştır (adam hughes'un muhteşem kapak çizimiyle beraber), çizgi roman dükkanlarında** bulunabilir. ayrıca kanaatimce kendisi dc evreninin, hatta çizgi roman aleminin en çekici karakterlerindendir.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap