127 entry daha
  • asıl adı lucky luke 'dur, belçikalı maurice de bevere tarafından yaratılmış bir karakterdir, dünya üzerinde en çok türkiye'de tanınmaktadır ve sevilmektedir; diğer ülkelerde bu denli tanınmaz, nedeninin ise sadece trt izleyebildiğimiz dönemde hayatımıza girmiş olması olduğu söylenir fakat külliyen yalandır şahsen ben hala izlerim...
    türkiyede red kit çeşitli zamanlarda sinemeya aktarılmıştır, red kit 'in çizgileri öztürk serengil, izzet günay ve sadri alışık gibi ünlü kişiler ile hayat bulmuştur.. red kit karakterini seslendiren kişi köksal engur'dur..
    çok fakir olmasından şüphelendiğim redkit hep aynı kıyafetleri giyer (sarı gömlek, siyah yelek, siyah pantolon, kovboy çizmeleri, beyaz şapka, kırmızı fular)... vazgeçilmezleri ise atı düldül (jooly jumper), köpeği rin tin tin (ran tan plan)'dır bir de ağzından eksik etmediği sigarası tabiki, sonralarda çocuklara kötü örnek olduğu için yerini saman çöpüne bırakmış ve bu yüzden maurice de bevere dünya sağlık örgütü'nden ödül almıştır..
    rin tin tin'in yanlış anlaması meşhurdur, red kit birşey söyler rin tin tin'de "şöyle mi demek istedi acaba?" der ve anladığı şeyi yapar fakat bir kere de asıl yapması gereken şeyi tahmin edemez, sürekli sakarlık yapar..
    düldül ise çok zeki bir at dır fakat düldülü memnun edebilmek neredeyse imkansızdır herşeyden şikayetçi olur..
    daltonları da gözardı etmemek gerekir tabi, 4 kardeştir daltonlar, azılı suçlulardır fakat boyları uzadıkça bir tahtaları daha eksilir ve salaklaşırlar.. redkit yakalar hapise atar onlar bi yolunu bulup kaçarlar, garip tünel kazma yöntemleri vardır..
    maurice de bevere vefat ettikten sonra çeşitli taklitleri çıkmıştır fakat hiçbirisi asıl red kit'in yerini dolduramamıştır, zaman zaman marketlerde çizgi film cdleri arasında cdlerine rastlamak mümkündür..
148 entry daha
hesabın var mı? giriş yap