30 entry daha
  • bir çok yazar vasat, vasatın üstünde, bok ötesi demiş ama katılmıyorum. kendi türünde ki "bu tür komedidir" oldukça başarılı, gelmiş geçmiş olmasa da 2007 yılının en iyi komedi filmidir. usa people's choice awards, united kingdom empire awards ve teen choice awards tarafından da 2007 yılının en iyi komedi filmi ödülü verilmiştir. üstteki olumsuz entrylere cevap olarak filmle ilgili bir kaç şey de ben yazayım.

    --- spoiler ---

    ilk olarak aklımda tek şu sahne kaldı demek filme karşı insafsızlıktır, biraz amerikan film kültürüne aşinaysanız, sadece yapılan komik göndermelerden aklınızda kalacakların olmasının yanı sıra, film içinde yer alan bir çok komik sahneden de aklınızda kalan bir iki şey olacaktır .

    bir çok yazarın yönelttiği asıl eleştiri ise senaryonun iyi olmadığı konusunda. neymiş hangi işinde başarılı olan kadın bir loser'dan hamile kalırmış? hadi kalabilirmiş niye o bebeği doğurur, üstüne onunla beraber olurmuş? şimdi dikkatinizi çok önemli bir noktaya çekeceğim, sevgili yazarlar filmin başında based on true story ibaresini ben görmedim. tamamen sorumsuz bir adam 1-2 ayda sorumluluk alamazmış. evet ne o kadar güzellikteki bir kadın bir loser'a bakıp onunla beraber olur ne de sorumluluktan bu kadar korkan bir adam bir anda terminatöre dönüşür. siz filmi gerçek kesit izler gibi izleyecekseniz zaten izlemeyin. bu gözle bakarsak yapılan her amerikan komedi filmine böyle senaryo mu olur diyebiliriz. karakterlerin role oturmamış olduğu söylenmiş aksine seth rogen role cuk oturmuştur. kendisi tamamiyle işsiz güçsüz bir adam rolüne girmemiştir çünkü kurgu bunu gerekmektedir. filmde ki oyunculuktan ben memnun kaldım. bir de buradan katherine heigl'e sesleniyorum benimle evlenip sonsuza kadar küfredebilirse çok bahtiyar olacağım.

    judd apatow'a da filmin unrated versiyonunun 01:13:54 süresinde yapılan pink floyd ve bebek odasında ki eternal sunshine of the spotless mind* göndermesinden dolayı selamlarımızı yollayalım.

    --- spoiler ---

    son olarak filmi izleyecek ve izlemiş olanlara diyeceğim şudur ki; gerçeklik arıyorsanız izlemememeniz gereken, taşakları yayıp sadece gülmek ve iyi vakit geçirmek için izlemeniz gereken film. sonra filmi izleyip yok efendim böyle şey mi olur demeyin.
33 entry daha
hesabın var mı? giriş yap