4 entry daha
  • devlet terörünün dış terörle kapışabilecek düzeyde olduğu bir ülkede normal karşılanabilecek olaylardır. alıkonulan adam yoldan geçen x kişisi bile olsa, "kameralı telefonum var istediğimi yaparım" diyerek çevredeki insanların özel hayatlarını kayıt altına alamaz. toplum bunun böyle olmasını isterken devlet bu harekete izin veriyorsa, hatta destekliyorsa, o devlet insanlarının devleti olmaktan çıkmıştır. hal buyken insanların kendilerini savunması da kaçınılmazdır.

    yine de bu durum, öğrencilerin bu şahıs jandarma tarafından teslim alındıktan sonra bile ona saldırıda bulunmasını açıklayamaz (böyle bir şey oldu mu bilmiyorum, olayla ilgili detaylı bilgim yok). şahsın üyesi olmakla itham edildiği örgüt jandarma'nın bir parçası bile olsa, ortada resmi olarak kanıtlanmış bir şey yokken harekete geçmek yalnızca kargaşayı arttıracaktır.

    ha, üstteki iki paragrafta kendinle çelişmişsin diyebilirsiniz: muhtemelen çelişmişimdir. bunun sebebi, mevcut düzene karşı olanların bir kısmının resmi yollardan üste çıkmaya çalışırken bir kısmının toplumu anarşiye iterek galip gelmeye çalışmasının sebebiyle aynıdır. hangisinin doğru olduğunun takdiri ve dolayısıyla izlenecek yolun tercihi kişiye bağlıdır. ben yalnızca bir durum belirtmesi yapmak istedim.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap