aynı isimde "terzi" başlığı da var
8 entry daha
  • öncelikle türk yapımları arasından diziyi beğendiğimi belirteyim ve detaylara geçeyim.

    türk sinema ve dizilerinde çok ciddi bir cast problemi var. hatta geçen günlere dek kaliteli türk oyuncu çok az var diye düşünürken sonradan aslında bunun cast seçimindeki problem kaynaklı olduğunu düşünmeye başladım. mesela romantik komedide oynamış bir adamı (bkz: matthew mcconaughey) interstellar gibi bir filme seçip oradan dev bir yıldız doğurmak çok iyi bir analiz becerisine sahip bir cast ekibi tarafından yapılabilir ancak. fakat bu harikulade analiz becerisi çok nadir filmler dışında, hatta çoğu dizi ve filmde bana geçmedi malesef. terzi dizisinde başrol oynayan (bkz: çağatay ulusoy) meğer ne güzel adammış, nasıl güzel oturmuş role. tebrik ediyorum. (bkz: salih bademci) zengin ailenin sevgiden bihaber oğluna tam oturmuş. (bkz: olgun şimşek) oldukça zor bir rolün altından kalmış. (bkz: şifanur gül) ilk defa karşılaştım kendisi ile ve kendisini de tebrik ediyorum.
    genel hatları ile konu iyi işlenmiş. ilk defa zenginlik böyle göze parmak usulü değil, harbiden köklü ailelerden geliyormuş hissi bana geçti.
    fakat genel olarak yeni çağ sinema ve dizilerinde yakalayamadığımız bir olay, müzik... sinemada müziğin benim için 2 yeri var, 1 çok etkileyici çarpıcı bir sahneyi doldurmak / 2.si ise boş sahne altını doldurmak. yani müziğin nerede girdiği ve çıktığı ve ne şiddette olduğu çok önemli. bu kadar müzik ve yavaş sahne geçişlerine artık gerek yok diye düşünüyorum. her şey hızlandı dünyada. 20 dakikaya ne filmler ne diziler sığıyor. bazen öyle yer olur ki sadece minicik bir kaç nota yeter de artar bile. hikaye zaten güçlü ise müzik sadece bir yardımcı enstrüman/ bir figüran olmadı ve en önemli ya da en geçiş yerde bir jön ile sahneyi paylaşmalı diye düşünüyorum.

    genel olarak dediğim gibi, özellikle çağatay ulusoy'u tebrik ediyorum. yolu açık olsun.
852 entry daha
hesabın var mı? giriş yap