8 entry daha
  • philippe petit adlı adamın ikiz kuleler arasına ip gererek canbazlık yapma eyleminin belgeselidir. ama olayın ilginçliğinin, artistik yönünün ve herifin tutkusunun yanında bütün planlama ve realize etme sürecinde bu işi hazırlayan grup üyelerinin birbiriyle ilişkilerini de incelemiş film ve ortaya çok önemli bir şey çıkmış. hele phillippe ve kız arkadaşı annie arasında olup bitenler, en yakın arkadaşlarının philippe'in arzusunu gerçekleştirmesi için yaptıkları fedakarlıklar bence olayın kendisinden daha anlamlı hale geliyor. zira philip efendi bu olayı başardıktan sonra şımarmış celebriti triplerine girmiştir.

    özellikle biyografi tadında belgesel sevenlerin kaçırmaması gerekir, bir de bu herifin çalışmaları sırasında baya footage kaydettikleri için film görsel olarak da baya zengin, birkaç yerde canlandırmaya basvurmuşlar sadece, insanların gerçek hallerini gördüğümüz için olup biteni gerçekten anlamaya daha çok yaklaşıyoruz. güzel bir film.

    ama yüzyılın artistik suçu mu tartışılır, daha neler var, bi de bence belgeselden mi yoksa adamın kendsinden mi anlamadım ama eylemin politik yanı çok zayıf, yani sadece bir şımarıklık gibi geliyor kulağa. ne biliyim banksy var the yes men var, bu heriflerin yanında philippe biraz sönük kalıyor.
41 entry daha
hesabın var mı? giriş yap