• maya holding ve corio'nun, ortak girişimi. bu girişimin ilk ayağı, bursa'da açılacak ve türkiye'ye akın akın yayılacakmış. avm'lere getirecekleri firmalar da oldukça iddialıymış.

    (bkz: leroy merlin)

    maya grubu, dünden bugüne taşıdığı, yüksek müşteri memnuniyeti, mühendislik güvenliği, mimari standartları, yaratıcılığı ve tecrübesini birleştirerek ''anatolium alışveriş merkezleri'' adı altında bir dizi avm projesi geliştiriyor. büyük şehirlerde yer alacak anatolium avm'lerinin ilki olan ''anatolium bursa'' projesinde grup, alanında avrupa'nın önde gelen kurumlarından olan ve ülkemizde de birçok önemli avm projesine imza atan corio türkiye ile stratejik işbirliği kararı aldı.

    maya, projenin yatırım organizasyonunu, tüm geliştirme faaliyetlerini, tasarım ve inşaat işlerini yürütürken, corio grubu stratejik işbirliği yapıyor. marka karması ve kiralama çalışmaları, iki grubun ortak çalışması ile gerçekleştiriliyor. projenin yatırım finansmanı ise, kısmen maya grubu'nun sağladığı özkaynak ile diğer bir kısmı ise akbank proje finansmanı anlaşması çerçevesinde karşılanıyor.

    ana kiracılar belli:
    anatolium bursa, yaklaşık 80 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 2 bin 500 araç kapasiteli kapalı ve açık otoparkı ile bursa'nın büyük avm'lerinden biri olacak. projede yaklaşık 40 bin metrekarede iki alışveriş katında, yaklaşık 200 mağazadan oluşan bir karma oluşturulacak.

    ana kiracı olarak ikea ve carrefoursa yanında, türkiye'deki ilk mağazasını açacak olan best buy ve adı açıklanmayan bir yapı market ile ön anlaşmalar yapıldı.

    kaynak: perakende.org
26 entry daha
hesabın var mı? giriş yap