122 entry daha
  • son dönemde yaptıkları pazarlama stratejileriyle tıpkı volkswagen'in premium altı algısı yaratması gibi diğer rakiplerinin üzerinde kendini konumlandırmaya başlayan marka. rolex ve omega gibi markaların bir tık altında kendini konumlandırmaya çalışıyor. swatch grubu son dönemde tamamen longines markası üzerine yeni bir hikaye oluşturmaya çalışıyor. markanın lüks algısını yükselttikten sonra muhtemelen üretim arzını daraltacaklar ve piyasada longines bulmak zorlaşacağı için saatleri yakın gelecekte epey bir değerlenecek.

    yıllar sonra tıpkı bugün rolex örneğinde gördüğümüz gibi ikinci elinde bile iyi bir fiyatlamaya ulaşacağı aşikar. markanın kuruluşu, ilk isviçre saat markası olması hikayesi mükemmel. swatch grup zaten tamamen bu hikaye üzerinden yürüyor. longines ismi de tıpkı rolex ve omega'da olduğu gibi iyi bir çağrışıma sahip. marka elçileri de çok iyi seçilmiş. rolex ve omega'ya artık ulaşamayan batılı orta sınıfın ilk yöneleceği marka da longines olur. son dönemde üst düzey yöneticiler ve iyi maaş kazanan meslek grubundaki insanların kolunda çok fazla longines hydroconquest serisi görülüyor.

    piyasada rolex bulunmaması, omega'nın da artık ulaşılamaz fiyatlara gelmesi longines için dünyada iyi bir hikaye oluşturdu. tr'deki enflasyonist ortam gereği türk lirası bazlı zaten değerlenecek olan fiyatının, dolar bazlı da yıllar içinde artacağını düşünmekteyim. fiyatları hala ulaşılabilir noktadayken yatırım aracı olarak bile alınabilir.

    edit: debe'ye girmişiz. şunu da hatırlatmakta fayda var. rolex artık türkiye'deki gerçek elitlerin kullanmak istemediği bir marka haline dönüştü. rolex hem ismailağa şeyhlerinin, beşinci sınıf müteahit ve tekstilcilerin, üst kademe menzilcilerin hem de özgür demirtaş'ın kolunda var. böyle bir geniş spektrum markanın türkiye'deki algısını negatif olarak değiştirmeye başladı. zamanında audi türkiye pazarına ilk girdiğinde; sivri burun kundura ve beyaz çorap, bagajda silahlar, altın kolye ve tesbih için audi'de asla bulamayacağınız aksesuarlar sloganıyla mafya ve keko arabasına dönüşen mercedes'ten kullanıcı kitlesi olarak nasıl ayrıştığını pazarlamıştı.

    longines markası da tıpkı volvo kullanıcıları gibi gerçek elit bir hedef kitleye sahip.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap