7 entry daha
  • - sabinus arrived at cæsarea, having been sent by augustus to make an inventory of the estate left by herod on his death.

    yukarıdaki cümleyi okuyup da kendisine bağlı olan ve başında herod'un bulunduğu israil krallığı'ndaki (judea) m.ö. 6.yy'da yaşanan karışıklığı (ki isa bu karışıklığa doğdu) ortadan kaldırmak üzere görevlendirilen roma imparatoru augustus'un adamlarının kudüs yerine kayseri'ye gitmeleri, ilk başta bende bir ordular ilk hedefiniz akdeniz'dir ileri emrini alanların antalya yerine izmir'e gitmelerine (bkz: #136705405) benzer bir şaşkınlık yaratmadı değil hani.

    meğerse antik israil'de de bir "caesarea" (caesarea maritima) varmış ve üstelik şehrin adı, o gün bugüdür aynı, değişmemiş! değişmeyen bir diğer şey de kayserilerilerin girişimcilik ruhu: tel aviv ve hayfa'nın tam ortasındaki bir sahil şehri olan kayserya'yı, rothschild ailesinin bir şirketi (caesarea development corporation) yönetiyor! buna öykünerek bizimkilerin valiyi ve belediye başkanını kovup şehrin anahtarlarını kayseri sanayici ve iş insanları derneği'ne verdiklerini düşünsenize.

    not: geyik yapıyordum ama meğerse gerçekten böyle bir dernek varmış https://kaysiad.org.tr/ aman diyim, sakınn....
hesabın var mı? giriş yap