13 entry daha
  • belki de barbie'nin bir gömlek üstüdür.. en azından sahtekar değil.
    bratz epey yırtık. barbie'nin kavgayla işi olmaz, ağzı kulaklarına kadar sırıtmıyorsa bir şeyler yolunda gitmiyor demektir. barbie'nin dünyası koyu pembedir.
    bratz 20. yy'ın kadın figürüne daha uzak. kafa kocaman, ilk çıkan sindy'ler gibi. sindy aslında ilk çıktığında barbie'ye epey sağlam bir alternatifti. çünkü ingilizdi. teni beyazdı, barbie gibi solaryum fetişisti değildi. kiraz dudaklı ve kocaman mavi gözlüydü ve daha da enteresanı sindy'nin kahverengi saçları vardı. sarışınlığı dayatmıyordu sindy. ağzını lenger gibi açıp ota boka da gülmüyordu, gayet cool bir duruşu ve narin bir bedeni vardı. barbie'ninki gibi inek kadar göğüsleri yoktu. ufak popolu ve ufak göğüslüydü. elleri narin olmasına rağmen ayakları kocamandı. kusurlu ama güzeldi sindy. ne yazık ki zaman içinde sindy barbie'nin iktidarına yenildi. çünkü şatafatlı giysiler, yanar dönerli tuvaletler sindy'nin iddiasız duruşuna yakışmıyordu. sindy'i barbie'ye benzettiler. saçları sarardı, bakışları manasızlaştı ve suratını nevrotik bir gülümseme kapladı, kafası biraz küçülse de barbie'ye nazaran büyük olarak kaldı. epey kabus bir tip aldı ve yeni üretildiği dönemlerdeki iddiasını kaybetti. bir anlamda marka değerini yitirdi.
    bratz ise barbie'nin tahtını salladı ve hatta devraldı zannedersem. çünkü kız çocukları artık daha zeki, pek öyle mesleğim var, eşim var, gardırobum var, evim var, her şey pembe her şey mükemmel, öyleyse ben kesinkes mutluyum ve bu yüzden de ağzımı lenger gibi açıp gülüyorum! masalını yemiyorlar. "ben mükemmel bir dünyaya ait olduğum için değil, yapmak istediklerini yapan, özgür bir kız olduğum için mutluyum, sarışın olmak zorunda değilim, hiç bir şeyi kafaya takmak zorunda değilim, kusursuz bir güzel olmak zorunda da değilim mutlu olmak için!" diyebiliyorlar. bratz pembe bir dünyaya ait değil, reel dünyaya ait özgür bir bebek. reel dünyada da geçer akçe teknoloji ve moda. ne bekliyordunuz ki?
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap