3 entry daha
  • bazı sinüzit hastası kişilerin, iş bilmez beceriksiz hekimlerin yanlış teşhisi yüzünden yıllarca çektikleri baş ağrısı çeşididir.
    neden bu şekilde bir tanımlama yolunu seçtim anlatayım, malum ekşi sözlük kutsal bilgi kaynağı değil mi efendim?
    iki-üç senedir korkunç bir şekilde bir baş ağrsına sahibim, ilk bu ağrıları çekmeye başladığımda bağ ağrısı olması sebebiyle nöroloji bölümündeki uzman hekime başvurdum, bana küme baş ağrısı teşhisi koyarak, bu hastalıkla yaşamam gerektiğini ve şu an literatürde bu hastalık için bir tedavi yolunun olmadığın söyledi ve ağrının şiddetinin daha az hissetmem maksadıyla bazı sakinleştirici ilaçlar verdi.
    bir sene sonra yine aynı zaman diliminde ağrı tekrar nüksetti*, yine hastanenin yolunun tuttuk, hekim varsaydığımız kişiye muayene olduk, yine aynı sözleri işiterek yine aynı ilaçlara devam ettik.
    28 nisan 2009 tarihinde yine ağrılarım nüksetti ve acıdan kıvaranırken beni gören bir arkadaşım sinüzit olabileceğimi, hekimlerin bu konuda yanlış teşhis koymuş olabileceğini belirterek kulak burun boğaz hekimine gözükmem gerektiğini iletti, tuttuk hastanenin yolunu göründük hekim olduğunu sandığımız arkadaşa, hiç bir şeyimin olmadığını ama yine de emin olmak için bir röntgen çektirebileceğimi iletti, kabul ederek röntgen bölümüne seyirttik*, röntgenimiz çekildi, ardından çekilen filmi hekim olduğunu varsaydığımız kişiye uzattık ve sanki insanlık için küçük kendisi için büyük bir şevkle benim sinüzit hastası olduğumu şu ilaçları kullanmam gerektiğini iletti.
    şimdi konumuza geri dönelim küme baş ağrısına: sinüzit hastalığında görülen tepkilerin aynısı küme baş ağrısında da görülür, küme baş ağrısında başın belli bir yerinde kümelenen bu ağrı zonklayıcı bir şekilde, hastaya çok acı verir, sinüzit hastalığında ise başın belli bölümü olan sinüslerde meydana gelen iltihaplanma beyne giden sinirlere baskı yapmakta ve ağrı meydana gelmekte.
    buradan iki-üç senedir çektiğim ağrıların ne olduğunu anlayamayan tıp fakültesi mezunu kişilere ki hekim demiyorum, selam ederim.
    bu entry bu tür, tıp fakültesinden mezun olarak tus sınavına girmiş uzman payesi almış ama daha doğru dürüst hastalığı tespit etmeyi bilmeyen beceriksiz hekimlere adanmıştır*.
    not: kendini yetiştirmiş, vatanına milletine halkını seven, ettiği tıp yeminine bağlı, mesleğin inceliklerini kavramı saygıdeğer hekimler bu çerçevenin dışında tutlumuştur.
158 entry daha
hesabın var mı? giriş yap