7 entry daha
  • bu mesleğin amacı işler daha hızlı yürüsün, bilen birisi tarafından yapılsın vb işi kolaylaştırıcı hareketlerdir. fakat bizim ülkemizin bazı tapu müdürlükleri bu işi yokuşa sürmek için ellerinden geleni yapmaktadırlar. şimdi bir de harç dalgası çıktı ortaya. bu kişiler tapu dairelerine gidip takyidat ve dosya bilgilerini görmek için 20 tl harç ödemek zorundalar. hadi tapu müdürlüğünün kendisinde ödense yine bir nebze de gidip bir de ziraat bankası şubelerinde ödenebiliyor ve haliyle en az yarım saat veya 1 saat bir zaman kaybı yaşanıyor. bu tarz işi yokuşa süren müdürlükler olmakla birlikte eksperlerin kendilerine de yardımcı olduğunu düşünüp onlara yardımcı olan tapu müdürklükleri de vardır.

    peki eksperler tapu müdürlüklerine ve mal sahiplerine nasıl yardımcı olur? efendim bunun en belirgin örnekleri yanlış verilmiş bağımsız bölüm numaralarında olmaktadır. şöyle ki; bir anataşınmazın her katında ikişer bağımsız bölüm olsun. projede, merdivenin sağındaki bağımsız bölüm numarası 3, solundaki bağımsız bölümün numarası 4 olarak görünsün ve sizin eviniz 3 numaralı bağımsız bölüm olsun tapu ve kütüğüne göre. yani tapudaki yasal projesine göre sağ tarafta kalan daire. buraya kadar her şey normal. anormal olan kısım bundan sonra başlıyor. mevcuta baktığımızda sizin 3 numaralı olarak bildiğiniz eviniz merdivene göre solda kalıyorsa afedersiniz ama siki tuttunuz demektir. bunun anlamı siz yıllardır başkasının(komşunuzun) evini kendi eviniz olarak belleyip o şekilde oturmuşsunuz. yıllardır 3 numara bilip oturduğunuz eviniz aslında 4 numaraymış. "ne var yani bunda gidilir projede iki karalamayla değiştirilir numaralar" der bu durumda bir çoğu fakat kazın ayağı öyle değil. bunu düzeltmenin yasal yolları vardır. ya komşunuzla birbirinize satış yapıp satış harcı ödeyeceksiniz ya da en baştan kat irtifakı kuracaksınız binanızda ki ikinci yol daha bir masraflıdır. işte eksperler bu ve buna benzer hatalı durumları ortaya çıkarırlar ve düzeltilmesini sağlarlar fakat yine de tapu müdürlüklerinde nedense antipatik karşılanırlar.

    son olarak, işi üsküdar 2. bölge tapu müdürlüğüne düşen eksperlere allah sabırlar versin demek istiyorum zira hem müdür, hem de yeni yardımcısı epeyi bi rahatsız ediyor insanı.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap