32 entry daha
  • henüz 9 aylık bir bebekken ağır yanıklara maruz kalıp, hastanede elleri ve ayakları zarar görmemesi için bağlı olarak tedavi görmüştür. çocukluğunda o sıralar okullarda yaygın olarak uygulanan, ve dahi tanımlaması için 120 puan almanız gereken bir zeka testinden 160 puan almıştır. çocukluk ve ergenlik döneminde dersleriyle uğraşmadığı zamanlarda katatonik hallere dalan, çevresi ile gerekli haller dahilinde bile iletişim kurmaktan çekinen bir kişiliğe bürünmüştür.
    sonrasında harvard a kabul edilmiş ve eğitimine burada devam etmiştir. ki bence sonrasında kendisini saracak olan ateşin kıvılcımları burada kendisini insanlardan uzak tutmak için katıldığı bir psikoloji testinde ortaya çıkar. 3 yıl boyunca sürecek olan bu testin başında deneklerin yaşam ve dünya düzeni ile ilgili bir teori üretmeleri istenmiş, sonrasındaki safhalarda bu teori ile kendileriyle mülakatlar yapılıp, teoriler çürütülmeye çalışılıp, deneklerin nabız ve kalp atışları içinde bulundukları duygu duruma göre kayıt altına alınıp incelenmiştir.
    kararını verip kendini dağlara saldıktan sonra ailesini sadece para istemek için aramış ve senede 300 dolara yakın bir parayla geçinmiştir.
    yaptığı bütün bombalar el yapımıdır. ve kolay elde edilebilen malzemelerle hazırlanmıştır. ayrı şehirlerde ve kasabalardaki posta ofislerine yürüyerek gidip gelmiştir.
    yakalanmasından sonra ele geçirilen günlüklerini, kendi oluşturduğu şifreleme sistemi ile yazdığından hiç bir şey anlaşılamamıştır. yamulmuyorsam hala da çözülememiştir.
191 entry daha
hesabın var mı? giriş yap